
Składniki
4 łyżki
null szczypt
50 gramów
4 sztuki
300 gramów
1 pęczek
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Trzy jajka ugotuj na twardo, ostudź i posiekaj drobno. Natkę posiekaj. Łososia pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
W misce połącz wszystkie składniki, dodaj surowe jajko, łyżkę bułki tartej i pieprz. Dopraw Delikatem Knorr. Wymieszaj.
Krok 3
Uformuj niewielkie kotlety i obtocz w bułce tartej. Smaż z obu stron na rumiany kolor.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























