Łososiowe kotlety przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łososiowe kotlety

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

null szczypt

50 gramów

4 sztuki

300 gramów

1 pęczek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Trzy jajka ugotuj na twardo, ostudź i posiekaj drobno. Natkę posiekaj. Łososia pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

W misce połącz wszystkie składniki, dodaj surowe jajko, łyżkę bułki tartej i pieprz. Dopraw Delikatem Knorr. Wymieszaj.

Krok 3

Uformuj niewielkie kotlety i obtocz w bułce tartej. Smaż z obu stron na rumiany kolor.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Łososiowe kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Łososiowe kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Łososiowe kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Łososiowe kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Łososiowe kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Łososiowe kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Łososiowe kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •  Łososiowe kotlety - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej