Zapiekanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

null

null

1 pęczek

0.5 opakowania

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, a następnie pokrój w plastry i połóż na blasze.

Krok 2

Posyp groszkiem, kukurydzą, marchewką i przyprawami.

Krok 3

Zapiekankę upiecz na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Ziemniaki paryskie
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej