
Składniki
2 sztuki
1 pęczek
1 sztuka
null
null
1 pęczek
0.5 opakowania
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz, a następnie pokrój w plastry i połóż na blasze.
Krok 2
Posyp groszkiem, kukurydzą, marchewką i przyprawami.
Krok 3
Zapiekankę upiecz na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej