Zapiekany kalafior z groszkiem i pomidorami pod serem mozzarella przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekany kalafior z groszkiem i pomidorami pod serem mozzarella

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

125 gramów

1 szczypta

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior ugotować na parze na pół twardo- nie ma być surowy, ale jędrny i nie rozgotowany. Pomidory naciąć na czubku, sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórek. Pokroić w plasterki. Groszek wrzucić na kilka minut do gorącej wody, odcedzić.

Krok 2

Formę do zapiekania wysmarować masłem, rozłożyć różyczki kalafiora i groszek. Posypać pieprzem, przyprawą Delikat i czosnkiem w mini kostkach. Rozłożyć plastry pomidorów, na nie plastry sera mozzarella.

Krok 3

Zapiekać ok. 10-20 min. w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekany kalafior z groszkiem i pomidorami pod serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekany kalafior z groszkiem i pomidorami pod serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekany kalafior z groszkiem i pomidorami pod serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekany kalafior z groszkiem i pomidorami pod serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekany kalafior z groszkiem i pomidorami pod serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekany kalafior z groszkiem i pomidorami pod serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekany kalafior z groszkiem i pomidorami pod serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekany kalafior z groszkiem i pomidorami pod serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Miso
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej