
Składniki
4 sztuki
4 łyżki
null
4 sztuki
null
2 łyżki
2 sztuki
1 łyżeczka
50 gramów
3 sztuki
null
1 łyżeczka
1 łyżeczka
150 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podgrzej margarynę i wodę do 37 stopni, a następnie włóż drożdże i wymieszaj.
Krok 2
Kolejno wymieszaj z jajkami, solą, mąką i proszkiem do pieczenia. Pozostaw do wyrośnięcia.
Krok 3
Resztę składników drobno posiekaj, usmaż na patelni i wystudź.
Krok 4
Przygotuj kilkanaście kulek z ciasta, rozwałkuj je i nałóż nadzienie.
Krok 5
Zlep od dołu, posmaruj jajkiem i posyp żółtym serem. Piecz około 15 minut w 220 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej