Bułeczki a'la pizza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bułeczki pizzowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

null

4 sztuki

null

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

50 gramów

3 sztuki

null

1 łyżeczka

1 łyżeczka

150 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podgrzej margarynę i wodę do 37 stopni, a następnie włóż drożdże i wymieszaj.

Krok 2

Kolejno wymieszaj z jajkami, solą, mąką i proszkiem do pieczenia. Pozostaw do wyrośnięcia.

Krok 3

Resztę składników drobno posiekaj, usmaż na patelni i wystudź.

Krok 4

Przygotuj kilkanaście kulek z ciasta, rozwałkuj je i nałóż nadzienie.

Krok 5

Zlep od dołu, posmaruj jajkiem i posyp żółtym serem. Piecz około 15 minut w 220 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bułeczki pizzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bułeczki pizzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bułeczki pizzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bułeczki pizzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bułeczki pizzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bułeczki pizzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bułeczki pizzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bułeczki pizzowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej