Bułeczki a'la pizza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bułeczki pizzowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

null

4 sztuki

null

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

50 gramów

3 sztuki

null

1 łyżeczka

1 łyżeczka

150 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podgrzej margarynę i wodę do 37 stopni, a następnie włóż drożdże i wymieszaj.

Krok 2

Kolejno wymieszaj z jajkami, solą, mąką i proszkiem do pieczenia. Pozostaw do wyrośnięcia.

Krok 3

Resztę składników drobno posiekaj, usmaż na patelni i wystudź.

Krok 4

Przygotuj kilkanaście kulek z ciasta, rozwałkuj je i nałóż nadzienie.

Krok 5

Zlep od dołu, posmaruj jajkiem i posyp żółtym serem. Piecz około 15 minut w 220 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bułeczki pizzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bułeczki pizzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bułeczki pizzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bułeczki pizzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bułeczki pizzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bułeczki pizzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bułeczki pizzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bułeczki pizzowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej