
Składniki
4 sztuki
4 łyżki
null
4 sztuki
null
2 łyżki
2 sztuki
1 łyżeczka
50 gramów
3 sztuki
null
1 łyżeczka
1 łyżeczka
150 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podgrzej margarynę i wodę do 37 stopni, a następnie włóż drożdże i wymieszaj.
Krok 2
Kolejno wymieszaj z jajkami, solą, mąką i proszkiem do pieczenia. Pozostaw do wyrośnięcia.
Krok 3
Resztę składników drobno posiekaj, usmaż na patelni i wystudź.
Krok 4
Przygotuj kilkanaście kulek z ciasta, rozwałkuj je i nałóż nadzienie.
Krok 5
Zlep od dołu, posmaruj jajkiem i posyp żółtym serem. Piecz około 15 minut w 220 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej