Bułeczki pizzowe

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

0

4 sztuki

0

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

50 gramów

3 sztuki

0

1 łyżeczka

1 łyżeczka

150 gramów

0

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podgrzej margarynę i wodę do 37 stopni, a następnie włóż drożdże i wymieszaj.

Krok 2

Kolejno wymieszaj z jajkami, solą, mąką i proszkiem do pieczenia. Pozostaw do wyrośnięcia.

Krok 3

Resztę składników drobno posiekaj, usmaż na patelni i wystudź.

Krok 4

Przygotuj kilkanaście kulek z ciasta, rozwałkuj je i nałóż nadzienie.

Krok 5

Zlep od dołu, posmaruj jajkiem i posyp żółtym serem. Piecz około 15 minut w 220 stopni.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej