Kanapka z krewetkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

125 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

1 łyżka

1 łyżka

200 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek drobno posiekaj i podsmaż na oleju.

Krok 2

Dodaj krewetki oczyszczone z ogonków, wiórki kokosowe oraz curry i podsmaż chwilę. Następnie całość odstaw do ostygnięcia.

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z jogurtem.

Krok 4

Dodaj do sosu wszystkie podsmażone składniki, odcedzoną i roztartą ciecierzycę, dokładnie wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce na 20 minut, aby smaki dobrze się połączyły.

Krok 5

Bułkę przekrój wzdłuż na pół i nałóż farsz krewetkowy. Podawaj na zimno lub na ciepło, po podgrzaniu w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapka z krewetkamiKanapka z krewetkami

Masz ochotę na przekąskę z owocami morza? Kanapka z krewetkami będzie doskonałym rozwiązaniem. Do jej przygotowania potrzebujesz białego pieczywa, np. bagietki albo ciabatty, a także krewetek królewskich. Nadawać się będą również małe krewetki koktajlowe. Jeśli jest taka potrzeba obierz je z pancerzy, a następnie podsmaż, aż staną się lekko różowe. Żeby nadać im orientalnego smaku, dopraw je wiórkami kokosowymi i curry. Z kolei, by powstała z nich gęsta, odpowiednia na kanapki pasta, połącz je z ugotowaną i przetartą ciecierzycą (może być z puszki). Dodaj wszystko do sosu czosnkowego przyrządzonego na bazie jogurtu naturalnego. Czosnek doskonale podkreśli smak krewetek, ale jeśli wolisz, zastąp go np. sosem koperkowym, który również świetnie pasuje do ryb oraz owoców morza. Dodatkowo świeży koperek dołącz także do kanapki, by urozmaicić jej smak oraz wygląd. Kanapka z krewetkami będzie stanowiła smaczne drugie śniadanie albo kolację. Podawaj ją dowolnie, na ciepło albo na zimno. Zobacz, jak przygotować owoce morza w niecodzienny sposób.