
Składniki
250 mililitrów
0.25 kilograma
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zerwane owoce przesortuj następnie umyj pod bierzącą wodą. Następnie wyparz słoiki i nakrętki.
Krok 2
Do garnka wlej wodę i ją zagotuj. Do wrzącej wody wsyp owoce i cukier. Gotuj ok. 5 minut.
Krok 3
Gorący wywar przelej do wyparzonych wcześniej słoików i szybko je zakręć. I tak zrobione konfitury bardzo smakuja w zimę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























