
Składniki
250 mililitrów
0.25 kilograma
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zerwane owoce przesortuj następnie umyj pod bierzącą wodą. Następnie wyparz słoiki i nakrętki.
Krok 2
Do garnka wlej wodę i ją zagotuj. Do wrzącej wody wsyp owoce i cukier. Gotuj ok. 5 minut.
Krok 3
Gorący wywar przelej do wyparzonych wcześniej słoików i szybko je zakręć. I tak zrobione konfitury bardzo smakuja w zimę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej




























