Kompot z malin przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kompot z malin

Autor: Domi27

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

0.25 kilograma

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zerwane owoce przesortuj następnie umyj pod bierzącą wodą. Następnie wyparz słoiki i nakrętki.

Krok 2

Do garnka wlej wodę i ją zagotuj. Do wrzącej wody wsyp owoce i cukier. Gotuj ok. 5 minut.

Krok 3

Gorący wywar przelej do wyparzonych wcześniej słoików i szybko je zakręć. I tak zrobione konfitury bardzo smakuja w zimę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kompot z malin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kompot z malin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kompot z malin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kompot z malin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kompot z malin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kompot z malin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kompot z malin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kompot z malin - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kurczak po meksykańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej