Herbata malinowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Herbata malinowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
125 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

110 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

40 mililitrów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj napar z czarnej herbaty.

Krok 2

Dodaj do niego sok z malin, konfiturę i owoce (jeżeli używasz mrożonych malin, podgrzej je wcześniej na wolnym ogniu, aż zupełnie zmiękną). Jeśli nie masz malin możesz użyć konfitury malinowej.

Krok 3

Dokładnie wymieszaj napój. Smacznego!

przepisy.pl

Dobra rada:

Chłód zimowych wieczorów przegoni herbata z malinami. Już pierwszy łyk otoczy Cię przyjemnym malinowym ciepłem i aromatem.

1

Opinie o przepisie

  • Monika Wójcik

    Monika Wójcik , 29.02.2020

    zarombiste

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Herbata malinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Herbata malinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Herbata malinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Herbata malinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Herbata malinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Herbata malinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Herbata malinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Herbata malinowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej