Herbata malinowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Herbata malinowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
125 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

109 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

40 mililitrów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj napar z czarnej herbaty.

Krok 2

Dodaj do niego sok z malin, konfiturę i owoce (jeżeli używasz mrożonych malin, podgrzej je wcześniej na wolnym ogniu, aż zupełnie zmiękną). Jeśli nie masz malin możesz użyć konfitury malinowej.

Krok 3

Dokładnie wymieszaj napój. Smacznego!

przepisy.pl

Dobra rada:

Chłód zimowych wieczorów przegoni herbata z malinami. Już pierwszy łyk otoczy Cię przyjemnym malinowym ciepłem i aromatem.

1

Opinie o przepisie

  • Monika Wójcik

    Monika Wójcik , 29.02.2020

    zarombiste

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Herbata malinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Herbata malinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Herbata malinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Herbata malinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Herbata malinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Herbata malinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Herbata malinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Herbata malinowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej