Herbata malinowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Herbata malinowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
125 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

110 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

40 mililitrów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj napar z czarnej herbaty.

Krok 2

Dodaj do niego sok z malin, konfiturę i owoce (jeżeli używasz mrożonych malin, podgrzej je wcześniej na wolnym ogniu, aż zupełnie zmiękną). Jeśli nie masz malin możesz użyć konfitury malinowej.

Krok 3

Dokładnie wymieszaj napój. Smacznego!

przepisy.pl

Dobra rada:

Chłód zimowych wieczorów przegoni herbata z malinami. Już pierwszy łyk otoczy Cię przyjemnym malinowym ciepłem i aromatem.

1

Opinie o przepisie

  • Monika Wójcik

    Monika Wójcik , 29.02.2020

    zarombiste

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Herbata malinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Herbata malinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Herbata malinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Herbata malinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Herbata malinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Herbata malinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Herbata malinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Herbata malinowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej