
Składniki
250 mililitrów
40 mililitrów
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj napar z czarnej herbaty.
Krok 2
Dodaj do niego sok z malin, konfiturę i owoce (jeżeli używasz mrożonych malin, podgrzej je wcześniej na wolnym ogniu, aż zupełnie zmiękną). Jeśli nie masz malin możesz użyć konfitury malinowej.
Krok 3
Dokładnie wymieszaj napój. Smacznego!

Dobra rada:
Chłód zimowych wieczorów przegoni herbata z malinami. Już pierwszy łyk otoczy Cię przyjemnym malinowym ciepłem i aromatem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Herbata Lipton Yellow Label Tea
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































