
Składniki
250 mililitrów
40 mililitrów
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj napar z czarnej herbaty.
Krok 2
Dodaj do niego sok z malin, konfiturę i owoce (jeżeli używasz mrożonych malin, podgrzej je wcześniej na wolnym ogniu, aż zupełnie zmiękną). Jeśli nie masz malin możesz użyć konfitury malinowej.
Krok 3
Dokładnie wymieszaj napój. Smacznego!

Dobra rada:
Chłód zimowych wieczorów przegoni herbata z malinami. Już pierwszy łyk otoczy Cię przyjemnym malinowym ciepłem i aromatem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Herbata Lipton Yellow Label Tea
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej