
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z gałązek tymianku oddziel listki, zachowaj jednak zdrewniałe łodyżki.
Krok 2
Dwie herbaty Lipton i łodyżki tymianku zalej 400 ml gotującej się wody. Napar przykryj spodkiem odstaw na bok aby dobrze się zaparzył.
Krok 3
Brzoskwinie zmiksuj w kielichu blendera z połową herbaty, imbirem i cukrem.
Krok 4
Powstały gesty napój pomieszaj z listkami tymianku, wlej do połowy wysokiej szklanki, resztę szklanki uzupełnij naparem herbaty wlewając go delikatnie po łyżce. Tak aby oba napoje nie pomieszały się razem. Szklankę udekoruj gałązką tymianku
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Herbata Lipton Yellow Label Tea
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Napój brzoskwiniowy
Herbatę na zimno najczęściej kojarzymy z upalnym latem. Jeśli lubicie tego rodzaju napoje, wypróbujcie nasz przepis, który świetnie smakuje także w sezonie zimowym.
Napój brzoskwiniowy z dodatkiem tymianku sprawdzi się podczas każdego domowego przyjęcia, ponieważ oprócz wyjątkowych walorów smakowych, jego cechą charakterystyczną jest niepowtarzalny wygląd. Pamiętajcie jedynie, aby delikatnie łączyć oba składniki napoju, dzięki czemu nie wymieszają się ze sobą i stworzą wyjątkową kompozycję estetyczną.
Dla kogo?
Dla każdego miłośnika herbaty, o wyrazistej owocowej nucie.
Na jaką okazję?
Napój brzoskwiniowy to idealny pomysł na domowe przyjęcie. Jego smak oraz ciekawy wygląd zaskoczą wszystkich gości.
Czy wiesz, że?
Smak herbaty zależy od warunków, w jakich dojrzewały rośliny, a także od sposobu ich zbierania. Najlepszy aromat osiąga susz zbierany ręcznie, wówczas zrywa się jedynie pąki oraz dwa listki pod nimi.
Dla urozmaicenia:
W upalne dni napój brzoskwiniowy idealnie będzie smakował z kruszonym lodem.