Galaretka z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Galaretka z owocami

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

3

heart
117 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

197 osób wydrukowało

Pobierz pdf

189 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

70 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Galaretkę przygotuj zgodnie z informacją na etykiecie (na pół porcji).

Galaretka z owocami - Krok 1

Krok 2

Przed podaniem dodaj garść oczyszczonych malin.

Galaretka z owocami - Krok 2
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest źródłem: witaminy C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Galaretka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Galaretka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Galaretka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Galaretka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Galaretka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Galaretka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Galaretka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Galaretka z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Galaretka z owocamiGalaretka z owocami

Galaretka z owocami to popularny i smaczny fit deser albo podwieczorek, po który możesz sięgać także na diecie. Galaretki są niskokaloryczne, a ponadto zawierają żelatynę, która dobrze wpływa na stawy. Tę zdrową przekąskę można przygotować też w wersji bez żelatyny, w której funkcję żelującą spełnia agar, tzn. substancja pozyskiwana z wodorostów. W naszym przepisie użyta została jednak wersja klasyczna. Będzie do niej pasować wiele owoców – oczywiście za wyjątkiem kiwi i ananasów, które sprawią, że nie zastygnie. Proponujemy szczególnie dodatek świeżych malin, które zawierają niewiele cukru i kalorii, a dodatkowo znakomicie komponują się z miękką galaretką. Zanim masa stężeje, udekoruj pucharek miętą albo bazylią – fit deser będzie wtedy wyglądać jeszcze efektowniej. Skorzystaj z naszego przepisu na zdrową galaretkę z owocami – pełną pysznych malin. Możesz podać ją w takiej formie, w jakiej zastygła, lub pokroić na niewielkie kawałki i dopiero wtedy wymieszać je z owocami. Życzymy smacznego!