Sałatka warzywna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka warzywna

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

64

661 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

887 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1736 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

0.5 opakowania

4 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Warzywa umyj pod bieżącą wodą, a następnie lekko osusz.

Sałatka warzywna - Krok 1

Krok 2

Pokrój ser feta, awokado i paprykę na drobną kostkę. Porwij na drobno liście sałat.

Sałatka warzywna - Krok 2

Krok 3

Dodaj sos sałatkowy Knorr Naturalnie Smaczne Włoski z suszonymi pomidorami.

Sałatka warzywna - Krok 3

Krok 4

Połącz wszystko i dodaj odsączoną kukurydzę konserwową. Całość delikatnie wymieszaj.

Sałatka warzywna - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest źródłem: witaminy A i witaminy C, potasu, wapnia, fosforu, wit. E, wit. B2, wit. B6.

1

Opinie o przepisie

  • justyna rzemek

    justyna rzemek , 27.03.2020

    ile cała sałatka ma kalorii?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka warzywnaSałatka warzywna

Sałatka warzywna bez majonezu, za to z kremowym awokado i chrupiącą sałatą, to smaczne i zdrowe drugie śniadanie, które bez problemu przygotujesz także w pracy. Użyj do jej przyrządzenia dwóch rodzajów sałat: rzymskiej i masłowej, żeby fit przekąska była bardziej urozmaicona. Umyj je i podziel na mniejsze kawałki, a następnie dodaj do nich pozostałe składniki: czerwoną paprykę, awokado, kukurydzę oraz ser feta. Ten grecki typ sera ma wyrazisty słony smak, dlatego wspaniale smakuje w połączeniu z delikatnymi warzywami. Szczególnie dobrze będzie uzupełniał się z awokado, czyli owocem o gęstym, gładkim miąższu, ale dość neutralnym smaku. Przed podaniem polej warzywa sosem włoskim z suszonymi pomidorami, który odpowiednio połączy wszystkie składniki. Proponowana przez nas zdrowa sałatka warzywna z awokado dostarcza 155 kalorii, dlatego będzie doskonałą fit przekąską w ciągu dnia – polecaną szczególnie tym, którzy dbają o dietetyczne i pożywne posiłki. Spróbuj i podziel się swoją opinią w komentarzu.