Sałatka warzywna

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

63

516 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

826 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1657 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

0.5 opakowania

4 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj pod bieżącą wodą, a następnie lekko osusz.

Sałatka warzywna - Krok 1

Krok 2

Pokrój ser feta, awokado i paprykę na drobną kostkę. Porwij na drobno liście sałat.

Sałatka warzywna - Krok 2

Krok 3

Dodaj sos sałatkowy Knorr Naturalnie Smaczne Włoski z suszonymi pomidorami.

Sałatka warzywna - Krok 3

Krok 4

Połącz wszystko i dodaj odsączoną kukurydzę konserwową. Całość delikatnie wymieszaj.

Sałatka warzywna - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest źródłem: witaminy A i witaminy C, potasu, wapnia, fosforu, wit. E, wit. B2, wit. B6.

1

Opinie o przepisie

  • justyna rzemek

    justyna rzemek , 27.03.2020

    ile cała sałatka ma kalorii?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka warzywnaSałatka warzywna

Sałatka warzywna bez majonezu, za to z kremowym awokado i chrupiącą sałatą, to smaczne i zdrowe drugie śniadanie, które bez problemu przygotujesz także w pracy. Użyj do jej przyrządzenia dwóch rodzajów sałat: rzymskiej i masłowej, żeby fit przekąska była bardziej urozmaicona. Umyj je i podziel na mniejsze kawałki, a następnie dodaj do nich pozostałe składniki: czerwoną paprykę, awokado, kukurydzę oraz ser feta. Ten grecki typ sera ma wyrazisty słony smak, dlatego wspaniale smakuje w połączeniu z delikatnymi warzywami. Szczególnie dobrze będzie uzupełniał się z awokado, czyli owocem o gęstym, gładkim miąższu, ale dość neutralnym smaku. Przed podaniem polej warzywa sosem włoskim z suszonymi pomidorami, który odpowiednio połączy wszystkie składniki. Proponowana przez nas zdrowa sałatka warzywna z awokado dostarcza 155 kalorii, dlatego będzie doskonałą fit przekąską w ciągu dnia – polecaną szczególnie tym, którzy dbają o dietetyczne i pożywne posiłki. Spróbuj i podziel się swoją opinią w komentarzu.