Przepisy na desery w pucharkach
56 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Ciekawostki i porady
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej
desery w pucharkach
Desery w pucharkach to klasyczne słodkości podawane po głównym daniu, obiedzie czy uroczystej kolacji. To kremy, galaretki, ciasteczka lub fantazyjne kompozycje wielu składników. Jeśli masz ochotę przygotować tego typu słodką przekąskę, zainspiruj się naszymi przepisami. W wersji eleganckiej wybierz desery w pucharkach z mascarpone i owocami, takie jak mus kawowy z truskawkami, w którym wspaniale uzupełniają się różne smaki. Doskonale prezentuje się także mus kajmakowy z karmelizowanym bananem, ozdobiony dodatkowo kulką lodów czekoladowych. Same lody to często główny składnik deserów w pucharkach, np. serwowane z bitą śmietaną i owocami. Możesz podać je jednak bardziej oryginalnie. Czekoladowe ganache, czyli gładki krem z lodami truskawkowymi, to z jednej strony klasyczne połączenie smaków, z drugiej ciekawy sposób na podanie lodów. Z dodatkiem świeżych owoców będzie godnym polecenia deserem na lato – wypróbuj koniecznie. Wielką zaletą tego typu słodkich przekąsek jest krótki czas ich przygotowania. Desery w pucharkach na szybko i desery w pucharkach na zimno to przede wszystkim lody, bezy i mieszanki na bazie herbatników. Są wybornymi deserami w pucharkach na lato, zwłaszcza w połączeniu z owocami. Smacznego.