Pasta z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z szynką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

1 łyżeczka

3 łyżki

2 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo i obierz.

Krok 2

Żółtka utrzyj z solą, pieprzem, musztardą i majonezem.

Krok 3

Biała i szynkę drobno posiekaj.

Krok 4

Wymieszaj z sosem i zieloną pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka Con Pollo
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej