Pasta rosyjska z orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta rosyjska z orzechami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

4 sztuki

200 gramów

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj i utrzyj z solą i pieprzem.

Krok 2

Utrzyj masło i stopniowo dodawaj do niego czosnek i twaróg.

Krok 3

Masę wymieszaj z orzechami i schłódź.

Krok 4

Posyp melisą.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta rosyjska z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta rosyjska z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta rosyjska z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta rosyjska z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta rosyjska z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta rosyjska z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta rosyjska z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta rosyjska z orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej