Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
4 sztuki
200 gramów
2 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj i utrzyj z solą i pieprzem.
Krok 2
Utrzyj masło i stopniowo dodawaj do niego czosnek i twaróg.
Krok 3
Masę wymieszaj z orzechami i schłódź.
Krok 4
Posyp melisą.
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej