Pasta rosyjska z orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta rosyjska z orzechami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

4 sztuki

200 gramów

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj i utrzyj z solą i pieprzem.

Krok 2

Utrzyj masło i stopniowo dodawaj do niego czosnek i twaróg.

Krok 3

Masę wymieszaj z orzechami i schłódź.

Krok 4

Posyp melisą.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta rosyjska z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta rosyjska z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta rosyjska z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta rosyjska z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta rosyjska z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta rosyjska z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta rosyjska z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta rosyjska z orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej