Pasta rosyjska z orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pasta rosyjska z orzechami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

4 sztuki

200 gramów

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj i utrzyj z solą i pieprzem.

Krok 2

Utrzyj masło i stopniowo dodawaj do niego czosnek i twaróg.

Krok 3

Masę wymieszaj z orzechami i schłódź.

Krok 4

Posyp melisą.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta rosyjska z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta rosyjska z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta rosyjska z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta rosyjska z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta rosyjska z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta rosyjska z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta rosyjska z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
15 osób ogląda przepis:
Sernik Zebra
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej