Pasta z sardynkami i twarogiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z sardynkami i twarogiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

250 gramów

0.5 szklanki

1 łyżka

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Twarożek zmiksuj ze śmietanką, cukrem, ketchupem, solą i pieprzem.

Krok 2

Sardynki rozdrobnij widelcem i dodaj do pasty. Dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Włóż do lodówki na 15 minut. Posyp szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z sardynkami i twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z sardynkami i twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z sardynkami i twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z sardynkami i twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z sardynkami i twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z sardynkami i twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z sardynkami i twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z sardynkami i twarogiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej