
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
250 gramów
0.5 szklanki
1 łyżka
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Twarożek zmiksuj ze śmietanką, cukrem, ketchupem, solą i pieprzem.
Krok 2
Sardynki rozdrobnij widelcem i dodaj do pasty. Dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Włóż do lodówki na 15 minut. Posyp szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej