Pasta z sardynkami i twarogiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pasta z sardynkami i twarogiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

250 gramów

0.5 szklanki

1 łyżka

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Twarożek zmiksuj ze śmietanką, cukrem, ketchupem, solą i pieprzem.

Krok 2

Sardynki rozdrobnij widelcem i dodaj do pasty. Dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Włóż do lodówki na 15 minut. Posyp szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z sardynkami i twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z sardynkami i twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z sardynkami i twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z sardynkami i twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z sardynkami i twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z sardynkami i twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z sardynkami i twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Jednogarnkowy makaron
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej