Pasta z grochu włoskiego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z grochu włoskiego

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

0.5 łyżeczki

150 gramów

3 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj groch, a następnie zalej go przegotowaną wodą.

Krok 2

Następnego dnia odsącz na sicie i przepłucz pod bieżącą wodą.

Krok 3

Cebulę posiekaj, a czosnek zmiażdż. Zeszklij na oliwie.

Krok 4

Posyp kurkumą, wrzuć groch i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Zalej przegotowaną wodą i gotuj na dużym ogniu około 10 minut, po czym przykryj i gotuj około 1,5 godziny. Przestudź.

Krok 6

Zmiksuj z solą, pastą sezamową, sokiem z cytryny i skórką.

Krok 7

Schłódź i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z grochu włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z grochu włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z grochu włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z grochu włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z grochu włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z grochu włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z grochu włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z grochu włoskiego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej