Pasta z grochu włoskiego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z grochu włoskiego

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

0.5 łyżeczki

150 gramów

3 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj groch, a następnie zalej go przegotowaną wodą.

Krok 2

Następnego dnia odsącz na sicie i przepłucz pod bieżącą wodą.

Krok 3

Cebulę posiekaj, a czosnek zmiażdż. Zeszklij na oliwie.

Krok 4

Posyp kurkumą, wrzuć groch i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Zalej przegotowaną wodą i gotuj na dużym ogniu około 10 minut, po czym przykryj i gotuj około 1,5 godziny. Przestudź.

Krok 6

Zmiksuj z solą, pastą sezamową, sokiem z cytryny i skórką.

Krok 7

Schłódź i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z grochu włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z grochu włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z grochu włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z grochu włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z grochu włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z grochu włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z grochu włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z grochu włoskiego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej