
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
1 łyżka
0.5 łyżeczki
150 gramów
3 łyżeczki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj groch, a następnie zalej go przegotowaną wodą.
Krok 2
Następnego dnia odsącz na sicie i przepłucz pod bieżącą wodą.
Krok 3
Cebulę posiekaj, a czosnek zmiażdż. Zeszklij na oliwie.
Krok 4
Posyp kurkumą, wrzuć groch i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Zalej przegotowaną wodą i gotuj na dużym ogniu około 10 minut, po czym przykryj i gotuj około 1,5 godziny. Przestudź.
Krok 6
Zmiksuj z solą, pastą sezamową, sokiem z cytryny i skórką.
Krok 7
Schłódź i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

























