Pasta z grochu włoskiego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z grochu włoskiego

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

0.5 łyżeczki

150 gramów

3 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj groch, a następnie zalej go przegotowaną wodą.

Krok 2

Następnego dnia odsącz na sicie i przepłucz pod bieżącą wodą.

Krok 3

Cebulę posiekaj, a czosnek zmiażdż. Zeszklij na oliwie.

Krok 4

Posyp kurkumą, wrzuć groch i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Zalej przegotowaną wodą i gotuj na dużym ogniu około 10 minut, po czym przykryj i gotuj około 1,5 godziny. Przestudź.

Krok 6

Zmiksuj z solą, pastą sezamową, sokiem z cytryny i skórką.

Krok 7

Schłódź i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z grochu włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z grochu włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z grochu włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z grochu włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z grochu włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z grochu włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z grochu włoskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej