Mojo de cilantro- aromatyczna pasta kolendry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mojo de cilantro- aromatyczna pasta kolendry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 pęczek

0.5 łyżeczki

0.2 szklanki

3 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obierz i posiekaj drobniutko, kolendrę opłucz, osusz i oderwij listki.

Krok 2

Czosnek utrzyj razem ze szczyptą soli na jednolitą masę, stopniowo dodając listki świeżej kolendry.

Krok 3

Wymieszaj z kuminem i powoli cały czas ucierając dolewaj oliwę.

Krok 4

Gdy składniki osiągną już jednolitą konsystencję, wymieszaj z octem winnym, w razie potrzeby dopraw do smaku.

Krok 5

Aromatyczny sos z kolendry podawaj do ziemniaków, owoców morza lub po prostu z chlebem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mojo de cilantro- aromatyczna pasta kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mojo de cilantro- aromatyczna pasta kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mojo de cilantro- aromatyczna pasta kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mojo de cilantro- aromatyczna pasta kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mojo de cilantro- aromatyczna pasta kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mojo de cilantro- aromatyczna pasta kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mojo de cilantro- aromatyczna pasta kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mojo de cilantro- aromatyczna pasta kolendry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej