Mojo de cilantro- aromatyczna pasta kolendry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mojo de cilantro- aromatyczna pasta kolendry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 pęczek

0.5 łyżeczki

0.2 szklanki

3 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obierz i posiekaj drobniutko, kolendrę opłucz, osusz i oderwij listki.

Krok 2

Czosnek utrzyj razem ze szczyptą soli na jednolitą masę, stopniowo dodając listki świeżej kolendry.

Krok 3

Wymieszaj z kuminem i powoli cały czas ucierając dolewaj oliwę.

Krok 4

Gdy składniki osiągną już jednolitą konsystencję, wymieszaj z octem winnym, w razie potrzeby dopraw do smaku.

Krok 5

Aromatyczny sos z kolendry podawaj do ziemniaków, owoców morza lub po prostu z chlebem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mojo de cilantro- aromatyczna pasta kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mojo de cilantro- aromatyczna pasta kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mojo de cilantro- aromatyczna pasta kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mojo de cilantro- aromatyczna pasta kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mojo de cilantro- aromatyczna pasta kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mojo de cilantro- aromatyczna pasta kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mojo de cilantro- aromatyczna pasta kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mojo de cilantro- aromatyczna pasta kolendry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej