Mojo de cilantro- aromatyczna pasta kolendry
łatwe
20 osób zapisało

Składniki
null
1 pęczek
0.5 łyżeczki
0.2 szklanki
3 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek obierz i posiekaj drobniutko, kolendrę opłucz, osusz i oderwij listki.
Krok 2
Czosnek utrzyj razem ze szczyptą soli na jednolitą masę, stopniowo dodając listki świeżej kolendry.
Krok 3
Wymieszaj z kuminem i powoli cały czas ucierając dolewaj oliwę.
Krok 4
Gdy składniki osiągną już jednolitą konsystencję, wymieszaj z octem winnym, w razie potrzeby dopraw do smaku.
Krok 5
Aromatyczny sos z kolendry podawaj do ziemniaków, owoców morza lub po prostu z chlebem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























