Składniki
null
1 pęczek
0.5 łyżeczki
0.2 szklanki
3 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek obierz i posiekaj drobniutko, kolendrę opłucz, osusz i oderwij listki.
Krok 2
Czosnek utrzyj razem ze szczyptą soli na jednolitą masę, stopniowo dodając listki świeżej kolendry.
Krok 3
Wymieszaj z kuminem i powoli cały czas ucierając dolewaj oliwę.
Krok 4
Gdy składniki osiągną już jednolitą konsystencję, wymieszaj z octem winnym, w razie potrzeby dopraw do smaku.
Krok 5
Aromatyczny sos z kolendry podawaj do ziemniaków, owoców morza lub po prostu z chlebem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej