Mojo de cilantro- aromatyczna pasta kolendry
łatwe
20 osób zapisało

Składniki
null
1 pęczek
0.5 łyżeczki
0.2 szklanki
3 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek obierz i posiekaj drobniutko, kolendrę opłucz, osusz i oderwij listki.
Krok 2
Czosnek utrzyj razem ze szczyptą soli na jednolitą masę, stopniowo dodając listki świeżej kolendry.
Krok 3
Wymieszaj z kuminem i powoli cały czas ucierając dolewaj oliwę.
Krok 4
Gdy składniki osiągną już jednolitą konsystencję, wymieszaj z octem winnym, w razie potrzeby dopraw do smaku.
Krok 5
Aromatyczny sos z kolendry podawaj do ziemniaków, owoców morza lub po prostu z chlebem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej