Mojo de cilantro- aromatyczna pasta kolendry
łatwe
20 osób zapisało

Składniki
null
1 pęczek
0.5 łyżeczki
0.2 szklanki
3 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek obierz i posiekaj drobniutko, kolendrę opłucz, osusz i oderwij listki.
Krok 2
Czosnek utrzyj razem ze szczyptą soli na jednolitą masę, stopniowo dodając listki świeżej kolendry.
Krok 3
Wymieszaj z kuminem i powoli cały czas ucierając dolewaj oliwę.
Krok 4
Gdy składniki osiągną już jednolitą konsystencję, wymieszaj z octem winnym, w razie potrzeby dopraw do smaku.
Krok 5
Aromatyczny sos z kolendry podawaj do ziemniaków, owoców morza lub po prostu z chlebem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej