Mojo de cilantro- aromatyczna pasta kolendry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mojo de cilantro- aromatyczna pasta kolendry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 pęczek

0.5 łyżeczki

0.2 szklanki

3 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obierz i posiekaj drobniutko, kolendrę opłucz, osusz i oderwij listki.

Krok 2

Czosnek utrzyj razem ze szczyptą soli na jednolitą masę, stopniowo dodając listki świeżej kolendry.

Krok 3

Wymieszaj z kuminem i powoli cały czas ucierając dolewaj oliwę.

Krok 4

Gdy składniki osiągną już jednolitą konsystencję, wymieszaj z octem winnym, w razie potrzeby dopraw do smaku.

Krok 5

Aromatyczny sos z kolendry podawaj do ziemniaków, owoców morza lub po prostu z chlebem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mojo de cilantro- aromatyczna pasta kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mojo de cilantro- aromatyczna pasta kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mojo de cilantro- aromatyczna pasta kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mojo de cilantro- aromatyczna pasta kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mojo de cilantro- aromatyczna pasta kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mojo de cilantro- aromatyczna pasta kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mojo de cilantro- aromatyczna pasta kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mojo de cilantro- aromatyczna pasta kolendry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.

Czytaj więcej

Soczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.

Czytaj więcej