Pasta z cebuli i kiełków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z cebuli i kiełków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 szklanki

null

2 sztuki

null

1 łyżka

4 łyżki

null

2 łyżki

2 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę zarumienić na patelni, dodać olej, zamieszać.

Krok 2

Gdy się rozpuści dodaj gorącą wodę, siemię lniane i zagotuj.

Krok 3

Uduś cebulę i marchewkę na oliwie, a następnie zmiksuj i dodaj do sosu.

Krok 4

Masę zagęść i dopraw sosem sojowym. Dodaj słonecznik, kminek, paprykę i pokrzywę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Siemię lniane jest niezwykle uniwersalne – delikatnie uprażone będzie smacznym dodatkiem do sałatek lub kanapek, a zmielone nadaje się świetnie do jogurtów, deserów, a także zup.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z cebuli i kiełków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z cebuli i kiełków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z cebuli i kiełków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z cebuli i kiełków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z cebuli i kiełków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z cebuli i kiełków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z cebuli i kiełków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z cebuli i kiełków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej