Pasta z cebuli i kiełków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z cebuli i kiełków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

1 łyżka

null

0.5 szklanki

0.5 szklanki

2 łyżki

4 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę zarumienić na patelni, dodać olej, zamieszać.

Krok 2

Gdy się rozpuści dodaj gorącą wodę, siemię lniane i zagotuj.

Krok 3

Uduś cebulę i marchewkę na oliwie, a następnie zmiksuj i dodaj do sosu.

Krok 4

Masę zagęść i dopraw sosem sojowym. Dodaj słonecznik, kminek, paprykę i pokrzywę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Siemię lniane jest niezwykle uniwersalne – delikatnie uprażone będzie smacznym dodatkiem do sałatek lub kanapek, a zmielone nadaje się świetnie do jogurtów, deserów, a także zup.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z cebuli i kiełków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z cebuli i kiełków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z cebuli i kiełków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z cebuli i kiełków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z cebuli i kiełków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z cebuli i kiełków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z cebuli i kiełków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z cebuli i kiełków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej