Pasta z cebuli i kiełków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z cebuli i kiełków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 szklanki

null

2 sztuki

null

1 łyżka

4 łyżki

null

2 łyżki

2 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę zarumienić na patelni, dodać olej, zamieszać.

Krok 2

Gdy się rozpuści dodaj gorącą wodę, siemię lniane i zagotuj.

Krok 3

Uduś cebulę i marchewkę na oliwie, a następnie zmiksuj i dodaj do sosu.

Krok 4

Masę zagęść i dopraw sosem sojowym. Dodaj słonecznik, kminek, paprykę i pokrzywę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Siemię lniane jest niezwykle uniwersalne – delikatnie uprażone będzie smacznym dodatkiem do sałatek lub kanapek, a zmielone nadaje się świetnie do jogurtów, deserów, a także zup.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z cebuli i kiełków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z cebuli i kiełków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z cebuli i kiełków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z cebuli i kiełków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z cebuli i kiełków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z cebuli i kiełków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z cebuli i kiełków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z cebuli i kiełków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Aperol Spritz – przepis
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej