
Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
null
2 sztuki
null
1 łyżka
4 łyżki
null
2 łyżki
2 łyżki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę zarumienić na patelni, dodać olej, zamieszać.
Krok 2
Gdy się rozpuści dodaj gorącą wodę, siemię lniane i zagotuj.
Krok 3
Uduś cebulę i marchewkę na oliwie, a następnie zmiksuj i dodaj do sosu.
Krok 4
Masę zagęść i dopraw sosem sojowym. Dodaj słonecznik, kminek, paprykę i pokrzywę.

Dobra rada:
Siemię lniane jest niezwykle uniwersalne – delikatnie uprażone będzie smacznym dodatkiem do sałatek lub kanapek, a zmielone nadaje się świetnie do jogurtów, deserów, a także zup.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej