
Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
null
2 sztuki
null
1 łyżka
4 łyżki
null
2 łyżki
2 łyżki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę zarumienić na patelni, dodać olej, zamieszać.
Krok 2
Gdy się rozpuści dodaj gorącą wodę, siemię lniane i zagotuj.
Krok 3
Uduś cebulę i marchewkę na oliwie, a następnie zmiksuj i dodaj do sosu.
Krok 4
Masę zagęść i dopraw sosem sojowym. Dodaj słonecznik, kminek, paprykę i pokrzywę.

Dobra rada:
Siemię lniane jest niezwykle uniwersalne – delikatnie uprażone będzie smacznym dodatkiem do sałatek lub kanapek, a zmielone nadaje się świetnie do jogurtów, deserów, a także zup.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej