
Składniki
1 szczypta
4 sztuki
1 pęczek
1 pęczek
1 pęczek
1 łyżeczka
4 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo i pokrój w kostkę.
Krok 2
Zieleninę i ogórki drobno posiekaj.
Krok 3
Makrelę oczyść z ości i pokrój na kawałki, wymieszaj z jajkami, zieleniną i ogórkami.
Krok 4
Dodaj musztardę, majonez i pieprz. Posmaruj bułeczki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej