Składniki
null
1 łyżka
1 pęczek
0.5 szklanki
100 gramów
200 gramów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz ogórki i dymkę, a następnie drobno pokrój.
Krok 2
Rokpol utrzyj z majonezem i halibutem.
Krok 3
Połącz z resztą składników. Schłódź.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej