
Składniki
8 łyżek
4 sztuki
2 łyżki
250 gramów
0.5 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj groch, a następnie namocz go na noc w przegotowanej wodzie.
Krok 2
Czosnek posiekaj.
Krok 3
Ugotuj fasolę, przestudź, odcedź i zmiksuj z pastą sezamową, sokiem z cytryny, solą, papryką i czosnkiem.
Krok 4
Podczas miksowania stopniowo dodawaj olej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej