
Składniki
8 łyżek
4 sztuki
2 łyżki
250 gramów
0.5 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj groch, a następnie namocz go na noc w przegotowanej wodzie.
Krok 2
Czosnek posiekaj.
Krok 3
Ugotuj fasolę, przestudź, odcedź i zmiksuj z pastą sezamową, sokiem z cytryny, solą, papryką i czosnkiem.
Krok 4
Podczas miksowania stopniowo dodawaj olej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej