Składniki
8 łyżek
4 sztuki
2 łyżki
250 gramów
0.5 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj groch, a następnie namocz go na noc w przegotowanej wodzie.
Krok 2
Czosnek posiekaj.
Krok 3
Ugotuj fasolę, przestudź, odcedź i zmiksuj z pastą sezamową, sokiem z cytryny, solą, papryką i czosnkiem.
Krok 4
Podczas miksowania stopniowo dodawaj olej.
Przepisy w Waszym wykonaniu
10 osób ogląda przepis: 
Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą - VIDEO
15 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej