Pasta humus przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta humus

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 łyżek

4 sztuki

2 łyżki

250 gramów

0.5 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj groch, a następnie namocz go na noc w przegotowanej wodzie.

Krok 2

Czosnek posiekaj.

Krok 3

Ugotuj fasolę, przestudź, odcedź i zmiksuj z pastą sezamową, sokiem z cytryny, solą, papryką i czosnkiem.

Krok 4

Podczas miksowania stopniowo dodawaj olej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta humus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta humus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta humus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta humus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta humus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta humus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta humus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta humus - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej