Pasta humus przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta humus

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 łyżek

4 sztuki

2 łyżki

250 gramów

0.5 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj groch, a następnie namocz go na noc w przegotowanej wodzie.

Krok 2

Czosnek posiekaj.

Krok 3

Ugotuj fasolę, przestudź, odcedź i zmiksuj z pastą sezamową, sokiem z cytryny, solą, papryką i czosnkiem.

Krok 4

Podczas miksowania stopniowo dodawaj olej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta humus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta humus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta humus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta humus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta humus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta humus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta humus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta humus - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej