Kanapka z awokado - kanapki: przepis do pracy | Przepisy.pl pixel

Kanapka z awokado

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
276 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

225 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 łyżka

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

2 szczypty

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Awokado przekrój wzdłuż na pół. Wyjmij pestkę. Następnie łyżką wyjmij miąższ i pokrój w plastry. Skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Umyj pomidorki i przekrój na pół. Wyciśnij sok z cytryny. Umyj i osusz rukolę.

Krok 3

Ser twarogowy wymieszaj z przyprawą Adobo Knorr.

Krok 4

Posmaruj serkiem pieczywo. Na 4 kromkach połóż na wierzchu awokado, pomidorki oraz rukolą. Posyp szczyptą pieprzu Knorr oraz przyprawą Meksykańską Knorr.

Krok 5

Przykryj pozostałym pieczywem. Przekrój na trójkąty i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast rukoli możesz użyć świeżego szpinaku lub innej sałaty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kanapka włoska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapka z awokadoKanapka z awokado

Kanapka nie musi być nudnym posiłkiem kojarzonym ze śniadaniem i zazwyczaj jedzonym w pośpiechu. Jeśli szukasz urozmaicenia w tym zakresie, połącz kilka składników, tworząc zupełnie nową kompozycję smaków i aromatów. Dojrzałe awokado gra w naszej propozycji pierwsze skrzypce. Gwarantujemy, że od dziś przekąski w tej wersji na stałe zagoszczą w Twoim menu nie tylko codziennym, ale także tym imprezowym – oto niecodzienny przepis na kanapkę z awokado.

Dla kogo?

Dla każdego, kto szuka nowych smaków i inspiracji kulinarnych. Kanapki z awokado przypadną do gustu także zwolennikom szybkich dań.

Na jaką okazję?

Kanapka z awokado sprawdzi się idealnie jako posiłek na śniadanie lub kolację. Nie zapominajcie o niej, przygotowując przyjęcie, na którym stanie się oryginalną przekąską.

Czy wiesz, że?

Awokado w kuchni było wykorzystywane już 7 000 lat przed naszą erą. To owoc, który rośnie na drzewach osiągających nawet 24 m wysokości. Uprawiane jest najczęściej w Ameryce Północnej, Afryce, Azji i w południowej Europie.

Dla urozmaicenia:

Rukolę możesz zastąpić liśćmi świeżego szpinaku lub inną, ulubioną sałatą. Kanapkę z awokado możesz dowolnie łączyć z wieloma składnikami!