Kanapka z awokado - kanapki: przepis do pracy | Przepisy.pl pixel

Kanapka z awokado

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
276 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

227 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 łyżka

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

2 szczypty

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Awokado przekrój wzdłuż na pół. Wyjmij pestkę. Następnie łyżką wyjmij miąższ i pokrój w plastry. Skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Umyj pomidorki i przekrój na pół. Wyciśnij sok z cytryny. Umyj i osusz rukolę.

Krok 3

Ser twarogowy wymieszaj z przyprawą Adobo Knorr.

Krok 4

Posmaruj serkiem pieczywo. Na 4 kromkach połóż na wierzchu awokado, pomidorki oraz rukolą. Posyp szczyptą pieprzu Knorr oraz przyprawą Meksykańską Knorr.

Krok 5

Przykryj pozostałym pieczywem. Przekrój na trójkąty i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast rukoli możesz użyć świeżego szpinaku lub innej sałaty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapka z awokadoKanapka z awokado

Kanapka nie musi być nudnym posiłkiem kojarzonym ze śniadaniem i zazwyczaj jedzonym w pośpiechu. Jeśli szukasz urozmaicenia w tym zakresie, połącz kilka składników, tworząc zupełnie nową kompozycję smaków i aromatów. Dojrzałe awokado gra w naszej propozycji pierwsze skrzypce. Gwarantujemy, że od dziś przekąski w tej wersji na stałe zagoszczą w Twoim menu nie tylko codziennym, ale także tym imprezowym – oto niecodzienny przepis na kanapkę z awokado.

Dla kogo?

Dla każdego, kto szuka nowych smaków i inspiracji kulinarnych. Kanapki z awokado przypadną do gustu także zwolennikom szybkich dań.

Na jaką okazję?

Kanapka z awokado sprawdzi się idealnie jako posiłek na śniadanie lub kolację. Nie zapominajcie o niej, przygotowując przyjęcie, na którym stanie się oryginalną przekąską.

Czy wiesz, że?

Awokado w kuchni było wykorzystywane już 7 000 lat przed naszą erą. To owoc, który rośnie na drzewach osiągających nawet 24 m wysokości. Uprawiane jest najczęściej w Ameryce Północnej, Afryce, Azji i w południowej Europie.

Dla urozmaicenia:

Rukolę możesz zastąpić liśćmi świeżego szpinaku lub inną, ulubioną sałatą. Kanapkę z awokado możesz dowolnie łączyć z wieloma składnikami!