Kanapka z awokado

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

58 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser twarogowy wymieszaj z przyprawą Adobo Knorr.

Krok 2

Umyj pomidorki i przekrój na pół. Wyciśnij sok z cytryny. Umyj i osusz rukolę.

Krok 3

Awokado przekrój wzdłuż na pół. Wyjmij pestkę. Następnie łyżką wyjmij miąższ i pokrój w plastry. Skrop sokiem z cytryny.

Krok 4

Posmaruj serkiem pieczywo. Na 4 kromkach połóż na wierzchu awokado, pomidorki oraz rukolą. Posyp szczyptą pieprzu Knorr oraz przyprawą Meksykańską Knorr.

Krok 5

Przykryj pozostałym pieczywem. Przekrój na trójkąty i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast rukoli możesz użyć świeżego szpinaku lub innej sałaty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapka z awokadoKanapka z awokado

Kanapka nie musi być nudnym posiłkiem kojarzonym ze śniadaniem i zazwyczaj jedzonym w pośpiechu. Jeśli szukasz urozmaicenia w tym zakresie, połącz kilka składników, tworząc zupełnie nową kompozycję smaków i aromatów. Dojrzałe awokado gra w naszej propozycji pierwsze skrzypce. Gwarantujemy, że od dziś przekąski w tej wersji na stałe zagoszczą w Twoim menu nie tylko codziennym, ale także tym imprezowym – oto niecodzienny przepis na kanapkę z awokado.

Dla kogo?

Dla każdego, kto szuka nowych smaków i inspiracji kulinarnych. Kanapki z awokado przypadną do gustu także zwolennikom szybkich dań.

Na jaką okazję?

Kanapka z awokado sprawdzi się idealnie jako posiłek na śniadanie lub kolację. Nie zapominajcie o niej, przygotowując przyjęcie, na którym stanie się oryginalną przekąską.

Czy wiesz, że?

Awokado w kuchni było wykorzystywane już 7 000 lat przed naszą erą. To owoc, który rośnie na drzewach osiągających nawet 24 m wysokości. Uprawiane jest najczęściej w Ameryce Północnej, Afryce, Azji i w południowej Europie.

Dla urozmaicenia:

Rukolę możesz zastąpić liśćmi świeżego szpinaku lub inną, ulubioną sałatą. Kanapkę z awokado możesz dowolnie łączyć z wieloma składnikami!