Kanapka w stylu śródziemnomorskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapka w stylu śródziemnomorskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
223 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

96 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 mililitrów

1 opakowanie

8 sztuk

1 sztuka

120 gramów

50 gramów

1 pęczek

150 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odcedź suszone pomidory (zachowaj olej) i posiekaj. Wymieszaj z trzema łyżkami oleju z pomidorów oraz przyprawą Knorr tworząc pastę.

Krok 2

Z chleba przygotuj tosty i posmaruj pastą 4 kromki.

Krok 3

Umyj sałatę lodową i porwij na mniejsze liście. Pokrój ser w plastry. Pomidora oraz ogórka umyj i pokrój w plasterki. Szczypiorek pokrój drobno.

Krok 4

Na kromce chleba z pastą pomidorową układaj sałatę, ser, orzechy, szczypiorek oraz ogórka i pomidora.

Krok 5

Przykryj kanapkę drugą kromką i przekrój na pół w trójkąt

przepisy.pl

Dobra rada:

Do kanapki możesz również dodać szynkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka w stylu śródziemnomorskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka w stylu śródziemnomorskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka w stylu śródziemnomorskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka w stylu śródziemnomorskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka w stylu śródziemnomorskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka w stylu śródziemnomorskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka w stylu śródziemnomorskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka w stylu śródziemnomorskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapka w stylu śródziemnomorskimKanapka w stylu śródziemnomorskim

Kuchnia śródziemnomorska to synonim smaku, aromatu i delikatności. Jeśli lubicie tego rodzaju potrawy, skorzystajcie z naszej propozycji. Odmienimy Wasze menu, polecając przepis na kanapkę w stylu śródziemnomorskim. To tradycyjne danie, serwowane najczęściej na śniadanie, kolację lub jako przekąska w ciągu pracowitego dnia, wcale nie musi być nudne i sztampowe. Wystarczy połączyć kilka składników, aby zmienić swoje dotychczasowe przyzwyczajenia i zakochać się w smakach śródziemnomorskich. Spróbujcie, będzie pysznie!

Dla kogo?

Dla każdego! Przede wszystkim dla osób, które szukają inspiracji w zakresie tak prostych dań jak kanapka.

Na jaką okazję?

Na każdą! Kanapka śródziemnomorska idealnie sprawdzi się jako menu śniadaniowe czy kolacyjne. Będzie także świetną propozycją na szybki lunch do pracy.

Czy wiesz, że?

Suszone pomidory powstają na skutek usunięcia wody z tego warzywa, poprzez jej odparowanie. To jeden z najstarszych sposobów konserwacji żywności, który wykorzystywany jest do dziś.

Dla urozmaicenia:

Jeśli chcesz wzbogacić danie śniadaniowe, do kanapki w stylu śródziemnomorskim dodaj ulubioną szynkę. Idealnie skomponuje się z warzywami i serem.