Kanapka w stylu śródziemnomorskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapka w stylu śródziemnomorskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
224 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

97 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 mililitrów

1 opakowanie

8 sztuk

1 sztuka

120 gramów

50 gramów

1 pęczek

150 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odcedź suszone pomidory (zachowaj olej) i posiekaj. Wymieszaj z trzema łyżkami oleju z pomidorów oraz przyprawą Knorr tworząc pastę.

Krok 2

Z chleba przygotuj tosty i posmaruj pastą 4 kromki.

Krok 3

Umyj sałatę lodową i porwij na mniejsze liście. Pokrój ser w plastry. Pomidora oraz ogórka umyj i pokrój w plasterki. Szczypiorek pokrój drobno.

Krok 4

Na kromce chleba z pastą pomidorową układaj sałatę, ser, orzechy, szczypiorek oraz ogórka i pomidora.

Krok 5

Przykryj kanapkę drugą kromką i przekrój na pół w trójkąt

przepisy.pl

Dobra rada:

Do kanapki możesz również dodać szynkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka w stylu śródziemnomorskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka w stylu śródziemnomorskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka w stylu śródziemnomorskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka w stylu śródziemnomorskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka w stylu śródziemnomorskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka w stylu śródziemnomorskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka w stylu śródziemnomorskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka w stylu śródziemnomorskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapka w stylu śródziemnomorskimKanapka w stylu śródziemnomorskim

Kuchnia śródziemnomorska to synonim smaku, aromatu i delikatności. Jeśli lubicie tego rodzaju potrawy, skorzystajcie z naszej propozycji. Odmienimy Wasze menu, polecając przepis na kanapkę w stylu śródziemnomorskim. To tradycyjne danie, serwowane najczęściej na śniadanie, kolację lub jako przekąska w ciągu pracowitego dnia, wcale nie musi być nudne i sztampowe. Wystarczy połączyć kilka składników, aby zmienić swoje dotychczasowe przyzwyczajenia i zakochać się w smakach śródziemnomorskich. Spróbujcie, będzie pysznie!

Dla kogo?

Dla każdego! Przede wszystkim dla osób, które szukają inspiracji w zakresie tak prostych dań jak kanapka.

Na jaką okazję?

Na każdą! Kanapka śródziemnomorska idealnie sprawdzi się jako menu śniadaniowe czy kolacyjne. Będzie także świetną propozycją na szybki lunch do pracy.

Czy wiesz, że?

Suszone pomidory powstają na skutek usunięcia wody z tego warzywa, poprzez jej odparowanie. To jeden z najstarszych sposobów konserwacji żywności, który wykorzystywany jest do dziś.

Dla urozmaicenia:

Jeśli chcesz wzbogacić danie śniadaniowe, do kanapki w stylu śródziemnomorskim dodaj ulubioną szynkę. Idealnie skomponuje się z warzywami i serem.