Ostra pasta paprykowa z orzechami - prosty przepis | Przepisy.pl pixel

Pasta ostra z orzechami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

250 gramów

6 sztuk

3 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Twaróg utrzyj z majonezem, sola, pieprzem oraz sosem tabasco.

Krok 2

Papryki posiekaj, a rodzynki sparz i odsącz.

Krok 3

Oba składniki dodaj do twarogu. Dorzuć orzechy u wymieszaj.

Krok 4

Pastę włóż do lodówki na 30 minut i podawaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta ostra z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta ostra z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta ostra z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta ostra z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta ostra z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta ostra z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta ostra z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta ostra z orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz z cielęciny
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej