Ostra pasta paprykowa z orzechami - prosty przepis | Przepisy.pl pixel

Pasta ostra z orzechami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

250 gramów

6 sztuk

3 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Twaróg utrzyj z majonezem, sola, pieprzem oraz sosem tabasco.

Krok 2

Papryki posiekaj, a rodzynki sparz i odsącz.

Krok 3

Oba składniki dodaj do twarogu. Dorzuć orzechy u wymieszaj.

Krok 4

Pastę włóż do lodówki na 30 minut i podawaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta ostra z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta ostra z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta ostra z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta ostra z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta ostra z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta ostra z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta ostra z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta ostra z orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej