
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
50 gramów
0.5 sztuki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
250 gramów
6 sztuk
3 łyżki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Twaróg utrzyj z majonezem, sola, pieprzem oraz sosem tabasco.
Krok 2
Papryki posiekaj, a rodzynki sparz i odsącz.
Krok 3
Oba składniki dodaj do twarogu. Dorzuć orzechy u wymieszaj.
Krok 4
Pastę włóż do lodówki na 30 minut i podawaj.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej