
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
50 gramów
0.5 sztuki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
250 gramów
6 sztuk
3 łyżki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Twaróg utrzyj z majonezem, sola, pieprzem oraz sosem tabasco.
Krok 2
Papryki posiekaj, a rodzynki sparz i odsącz.
Krok 3
Oba składniki dodaj do twarogu. Dorzuć orzechy u wymieszaj.
Krok 4
Pastę włóż do lodówki na 30 minut i podawaj.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej