Ostra pasta paprykowa z orzechami - prosty przepis | Przepisy.pl

Pasta ostra z orzechami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

250 gramów

6 sztuk

3 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Twaróg utrzyj z majonezem, sola, pieprzem oraz sosem tabasco.

Krok 2

Papryki posiekaj, a rodzynki sparz i odsącz.

Krok 3

Oba składniki dodaj do twarogu. Dorzuć orzechy u wymieszaj.

Krok 4

Pastę włóż do lodówki na 30 minut i podawaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta ostra z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta ostra z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta ostra z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta ostra z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta ostra z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta ostra z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta ostra z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
10 osób ogląda przepis:
Ciasto Ptasie Mleczko
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej