
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
50 gramów
0.5 sztuki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
250 gramów
6 sztuk
3 łyżki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Twaróg utrzyj z majonezem, sola, pieprzem oraz sosem tabasco.
Krok 2
Papryki posiekaj, a rodzynki sparz i odsącz.
Krok 3
Oba składniki dodaj do twarogu. Dorzuć orzechy u wymieszaj.
Krok 4
Pastę włóż do lodówki na 30 minut i podawaj.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej