Hummus z suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hummus z suszonymi pomidorami

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
80 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

127 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 puszki

50 gramów

1 łyżka

1 łyżka

0.5 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciecierzyce odcedź z zalewy i przełóż do misy blendera.

Hummus z suszonymi pomidorami - Krok 1

Krok 2

Następnie dodaj suszone pomidory, pastę tahini, przyprawę Knorr i oliwę z suszonych pomidorów.

Hummus z suszonymi pomidorami - Krok 2

Krok 3

Całość miksuj stopniowo dodając zalewę z cieciorki do uzyskania aksamitnej konsystencji. Na koniec dodaj sok z połowy cytryny i wymieszaj. Podawaj z chrupkim pieczywem.

Hummus z suszonymi pomidorami - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hummus z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hummus z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hummus z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hummus z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hummus z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hummus z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hummus z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hummus z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Hummus z suszonymi pomidoramiHummus z suszonymi pomidorami

Kuchnia Bliskiego Wschodu staje się polskim smakoszom coraz… bliższa! Da się w niej znaleźć wiele wyjątkowych przysmaków, którymi można urozmaicić zarówno swoje codzienne menu, jak i listę potraw, które pojawiają się na stołach podczas specjalnych okazji. Humus to pyszna pasta, którą pałaszować można na co dzień i od święta. Sprawdź, jak smakuje wzbogacona wersja przepisu: na hummus z suszonymi pomidorami.

Dla kogo? Uważasz, że pysznych smarowideł do pieczywa i chrupiących przekąsek nigdy za wiele? Świetnie się składa – humus z suszonymi pomidorami na pewno zadowoli twoje podniebienie.

Na jaką okazję? Pasuje do porannych kanapek śniadaniowych i do grzanek na wieczór. Z humusem z suszonych pomidorów serwuj także tosty, krakersy albo surowe warzywa podczas wizyty gości.

Czy wiesz, że? Podstawowym składnikiem pasty hummus jest ciecierzyca. Inne nazwy tej rośliny to cieciorka oraz groch włoski.

Dla urozmaicenia: Hummus z suszonymi pomidorami będzie pięknie prezentować się na półmisku, jeśli do udekorowania dania użyjesz kiełków lucerny.