Hummus z suszonymi pomidorami
NOWY PRZEPIS
łatwe
127 osób zapisało

Składniki
2 puszki
50 gramów
1 łyżka
1 łyżka
0.5 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciecierzyce odcedź z zalewy i przełóż do misy blendera.

Krok 2
Następnie dodaj suszone pomidory, pastę tahini, przyprawę Knorr i oliwę z suszonych pomidorów.

Krok 3
Całość miksuj stopniowo dodając zalewę z cieciorki do uzyskania aksamitnej konsystencji. Na koniec dodaj sok z połowy cytryny i wymieszaj. Podawaj z chrupkim pieczywem.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa Knorr Suszone Pomidory z Czosnkiem i Bazylią
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Hummus z suszonymi pomidorami
Kuchnia Bliskiego Wschodu staje się polskim smakoszom coraz… bliższa! Da się w niej znaleźć wiele wyjątkowych przysmaków, którymi można urozmaicić zarówno swoje codzienne menu, jak i listę potraw, które pojawiają się na stołach podczas specjalnych okazji. Humus to pyszna pasta, którą pałaszować można na co dzień i od święta. Sprawdź, jak smakuje wzbogacona wersja przepisu: na hummus z suszonymi pomidorami.
Dla kogo? Uważasz, że pysznych smarowideł do pieczywa i chrupiących przekąsek nigdy za wiele? Świetnie się składa – humus z suszonymi pomidorami na pewno zadowoli twoje podniebienie.
Na jaką okazję? Pasuje do porannych kanapek śniadaniowych i do grzanek na wieczór. Z humusem z suszonych pomidorów serwuj także tosty, krakersy albo surowe warzywa podczas wizyty gości.
Czy wiesz, że? Podstawowym składnikiem pasty hummus jest ciecierzyca. Inne nazwy tej rośliny to cieciorka oraz groch włoski.
Dla urozmaicenia: Hummus z suszonymi pomidorami będzie pięknie prezentować się na półmisku, jeśli do udekorowania dania użyjesz kiełków lucerny.