
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
100 gramów
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowane ziemniaki rozgniatamy, dodajemy przyprawy. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy na chwilę do ostygnięcia.
Krok 2
Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni z powstałej masy ziemniaczanej formujemy małe kulki trochę większe od orzechów laskowych i wykładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy około 25 - 30 minut na złoty kolor.
Krok 3
W międzyczasie przygotowujemy dressing. Jogurt mieszamy z sokiem z cytryny, odrobiną soli i pieprzu oraz z koperkiem, podajemy z ciepłymi kuleczkami ziemniaczanymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej