Kuleczki z ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuleczki z ziemniaków

Autor: Kamila Kolbuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

100 gramów

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane ziemniaki rozgniatamy, dodajemy przyprawy. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy na chwilę do ostygnięcia.

Krok 2

Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni z powstałej masy ziemniaczanej formujemy małe kulki trochę większe od orzechów laskowych i wykładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy około 25 - 30 minut na złoty kolor.

Krok 3

W międzyczasie przygotowujemy dressing. Jogurt mieszamy z sokiem z cytryny, odrobiną soli i pieprzu oraz z koperkiem, podajemy z ciepłymi kuleczkami ziemniaczanymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuleczki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuleczki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuleczki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuleczki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuleczki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuleczki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuleczki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuleczki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej