
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
100 gramów
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowane ziemniaki rozgniatamy, dodajemy przyprawy. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy na chwilę do ostygnięcia.
Krok 2
Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni z powstałej masy ziemniaczanej formujemy małe kulki trochę większe od orzechów laskowych i wykładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy około 25 - 30 minut na złoty kolor.
Krok 3
W międzyczasie przygotowujemy dressing. Jogurt mieszamy z sokiem z cytryny, odrobiną soli i pieprzu oraz z koperkiem, podajemy z ciepłymi kuleczkami ziemniaczanymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej