Kuleczki z ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuleczki z ziemniaków

Autor: Kamila Kolbuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

100 gramów

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane ziemniaki rozgniatamy, dodajemy przyprawy. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy na chwilę do ostygnięcia.

Krok 2

Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni z powstałej masy ziemniaczanej formujemy małe kulki trochę większe od orzechów laskowych i wykładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy około 25 - 30 minut na złoty kolor.

Krok 3

W międzyczasie przygotowujemy dressing. Jogurt mieszamy z sokiem z cytryny, odrobiną soli i pieprzu oraz z koperkiem, podajemy z ciepłymi kuleczkami ziemniaczanymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuleczki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuleczki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuleczki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuleczki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuleczki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuleczki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuleczki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuleczki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej