
Składniki
1 sztuka
0.5 sztuki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki dokładnie zblendować i rozlać do szklanek.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Smoothie “zielone love”
Moda na smoothies trwa w najlepsze. Trudno się temu dziwić! Koktajl warzywno-owocowy to sprawdzony sposób na dostarczenie ciału niezbędnych witamin. Przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut, a można traktować go jako pełnoprawną przekąskę. Dziś świat zobaczycie w zielonych barwach – to wszystko za sprawą smoothie z aromatycznej natki pietruszki i awokado.
Dla kogo?
Między kolejnymi obowiązkami zostaje niewiele czasu na posiłek? Miejcie przy sobie zielone smoothie, które możecie popijać w pracy, w drodze na siłownię i spotkanie ze znajomymi. Przekąska idealna dla zabieganych i aktywnych.
Na jaką okazję?
Miłością do zielonego smoothie zapałacie już z samego rana. Błyskawiczne w przygotowaniu, skończy z nawykiem wychodzenia z domu bez śniadania. Popijać je można przez cały dzień, w tym w okolicach lunchu, podwieczorku czy kolacji.
Dla urozmaicenia:
Jako warzywny dodatek do zielonego smoothie sprawdzą się szpinak, jarmuż, roszponka i seler naciowy.