Składniki
1 sztuka
0.5 sztuki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki dokładnie zblendować i rozlać do szklanek.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Smoothie “zielone love”
Moda na smoothies trwa w najlepsze. Trudno się temu dziwić! Koktajl warzywno-owocowy to sprawdzony sposób na dostarczenie ciału niezbędnych witamin. Przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut, a można traktować go jako pełnoprawną przekąskę. Dziś świat zobaczycie w zielonych barwach – to wszystko za sprawą smoothie z aromatycznej natki pietruszki i awokado.
Dla kogo?
Między kolejnymi obowiązkami zostaje niewiele czasu na posiłek? Miejcie przy sobie zielone smoothie, które możecie popijać w pracy, w drodze na siłownię i spotkanie ze znajomymi. Przekąska idealna dla zabieganych i aktywnych.
Na jaką okazję?
Miłością do zielonego smoothie zapałacie już z samego rana. Błyskawiczne w przygotowaniu, skończy z nawykiem wychodzenia z domu bez śniadania. Popijać je można przez cały dzień, w tym w okolicach lunchu, podwieczorku czy kolacji.
Dla urozmaicenia:
Jako warzywny dodatek do zielonego smoothie sprawdzą się szpinak, jarmuż, roszponka i seler naciowy.