
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
100 gramów
1 szczypta
3 sztuki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i pieczarki drobno posiekaj. Usmaż na oleju. Przypraw solą i pieprzem. Przestudź.
Krok 2
Dodaj serki brie, śmietanę i wszystko utrzyj.
Krok 3
Włóż do lodówki na 15 minut i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej