Kanapka z salami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kanapka z salami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

315 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

122 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

8 plastrów

1 pęczek

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietki przekrój wzdłuż na pół i posmaruj majonezem. Sos Knorr rozmieszaj z 3 łyżkami wody i oliwą.

Krok 2

Pieczarki pokrój w ćwiartki i obsmaż na rozgrzanej oliwie wraz z cebulą pokrojoną w plastry. Dopraw do smaku.

Krok 3

Na połówkach bagietki rozłóż rukolę i skrop je sosem Knorr.

Krok 4

Następnie ułóż plastry salami, pomidorów oraz pieczarki z cebulą. Wierzch kanapek pokryj plastrami sera, a następnie zapiecz je w nagrzanym do 180 °C piekarniku do momentu rozpuszczenia sera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej