Kanapka z salami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapka z salami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

368 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

81 osób wydrukowało

Pobierz pdf

208 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

8 plastrów

1 pęczek

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietki przekrój wzdłuż na pół i posmaruj majonezem. Sos Knorr rozmieszaj z 3 łyżkami wody i oliwą.

Krok 2

Pieczarki pokrój w ćwiartki i obsmaż na rozgrzanej oliwie wraz z cebulą pokrojoną w plastry. Dopraw do smaku.

Krok 3

Na połówkach bagietki rozłóż rukolę i skrop je sosem Knorr.

Krok 4

Następnie ułóż plastry salami, pomidorów oraz pieczarki z cebulą. Wierzch kanapek pokryj plastrami sera, a następnie zapiecz je w nagrzanym do 180 °C piekarniku do momentu rozpuszczenia sera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka z salami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej