Kanapka z salami i serem - na imprezę: z rukolą | Przepisy.pl pixel

Kanapka z salami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
373 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

89 osób wydrukowało

Pobierz pdf

218 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

8 plastrów

1 pęczek

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietki przekrój wzdłuż na pół i posmaruj majonezem. Sos Knorr rozmieszaj z 3 łyżkami wody i oliwą.

Krok 2

Pieczarki pokrój w ćwiartki i obsmaż na rozgrzanej oliwie wraz z cebulą pokrojoną w plastry. Dopraw do smaku.

Krok 3

Na połówkach bagietki rozłóż rukolę i skrop je sosem Knorr.

Krok 4

Następnie ułóż plastry salami, pomidorów oraz pieczarki z cebulą. Wierzch kanapek pokryj plastrami sera, a następnie zapiecz je w nagrzanym do 180 °C piekarniku do momentu rozpuszczenia sera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka z salami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej