Złocisty filet z kurczaka z sosem serowo-pieczarkowym
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
1 szczypta
300 gramów
1 opakowanie
1 łyżka
180 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś opłucz pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój na plastry.
Krok 2
Posyp z obu stron przyprawami według uznania i obsmaż z obu stron na oliwie.
Krok 3
Pieczarki opłucz, obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Usmaż na odrobinie oliwy. Dopraw do smaku pieprzem i posiekaną natką pietruszki.
Krok 4
W rondelku wymieszaj zawartość opakowania Sos serowy z 300ml wody i zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze kilka minut co jakiś czas mieszając.
Krok 5
Dodaj do sosu pieczarki. Wymieszaj. Usmażone filety podawaj z sosem serowo-pieczarkowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































