Złocisty filet z kurczaka z sosem serowo-pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złocisty filet z kurczaka z sosem serowo-pieczarkowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

300 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

180 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś opłucz pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój na plastry.

Krok 2

Posyp z obu stron przyprawami według uznania i obsmaż z obu stron na oliwie.

Krok 3

Pieczarki opłucz, obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Usmaż na odrobinie oliwy. Dopraw do smaku pieprzem i posiekaną natką pietruszki.

Krok 4

W rondelku wymieszaj zawartość opakowania Sos serowy z 300ml wody i zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze kilka minut co jakiś czas mieszając.

Krok 5

Dodaj do sosu pieczarki. Wymieszaj. Usmażone filety podawaj z sosem serowo-pieczarkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złocisty filet z kurczaka z sosem serowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złocisty filet z kurczaka z sosem serowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złocisty filet z kurczaka z sosem serowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złocisty filet z kurczaka z sosem serowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złocisty filet z kurczaka z sosem serowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złocisty filet z kurczaka z sosem serowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złocisty filet z kurczaka z sosem serowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złocisty filet z kurczaka z sosem serowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej