Złocisty filet z kurczaka z sosem serowo-pieczarkowym
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
1 szczypta
300 gramów
1 opakowanie
1 łyżka
180 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś opłucz pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój na plastry.
Krok 2
Posyp z obu stron przyprawami według uznania i obsmaż z obu stron na oliwie.
Krok 3
Pieczarki opłucz, obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Usmaż na odrobinie oliwy. Dopraw do smaku pieprzem i posiekaną natką pietruszki.
Krok 4
W rondelku wymieszaj zawartość opakowania Sos serowy z 300ml wody i zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze kilka minut co jakiś czas mieszając.
Krok 5
Dodaj do sosu pieczarki. Wymieszaj. Usmażone filety podawaj z sosem serowo-pieczarkowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej