Złocisty filet z kurczaka z sosem serowo-pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złocisty filet z kurczaka z sosem serowo-pieczarkowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

300 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

180 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś opłucz pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój na plastry.

Krok 2

Posyp z obu stron przyprawami według uznania i obsmaż z obu stron na oliwie.

Krok 3

Pieczarki opłucz, obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Usmaż na odrobinie oliwy. Dopraw do smaku pieprzem i posiekaną natką pietruszki.

Krok 4

W rondelku wymieszaj zawartość opakowania Sos serowy z 300ml wody i zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze kilka minut co jakiś czas mieszając.

Krok 5

Dodaj do sosu pieczarki. Wymieszaj. Usmażone filety podawaj z sosem serowo-pieczarkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złocisty filet z kurczaka z sosem serowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złocisty filet z kurczaka z sosem serowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złocisty filet z kurczaka z sosem serowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złocisty filet z kurczaka z sosem serowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złocisty filet z kurczaka z sosem serowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złocisty filet z kurczaka z sosem serowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złocisty filet z kurczaka z sosem serowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złocisty filet z kurczaka z sosem serowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej