
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
400 gramów
1 szczypta
0.6 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
1 sztuka
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cykorię umyj, podziel na liście po czym obgotuj we wrzątku i odcedź.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj drobno i podsmaż. Pieczarki pokrój w plastry, dodaj do cebuli, podlej odrobina wody i duś przez kilka minut. Dopraw.
Krok 3
Przygotowanym farszem nadziej łódeczki.
Krok 4
Sos pomidorowy przelej na dno żaroodpornej formy do zapiekania, ułóż w środku nadziane listki cykorii i oprósz startym parmezanem. Piecz przez 20-25 minut w temperaturze 180-200 stopni. Podawaj na gorąco.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej