Apetyczne łódeczki z parmezanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczne łódeczki z parmezanem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

400 gramów

1 szczypta

0.6 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

1 sztuka

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cykorię umyj, podziel na liście po czym obgotuj we wrzątku i odcedź.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj drobno i podsmaż. Pieczarki pokrój w plastry, dodaj do cebuli, podlej odrobina wody i duś przez kilka minut. Dopraw.

Krok 3

Przygotowanym farszem nadziej łódeczki.

Krok 4

Sos pomidorowy przelej na dno żaroodpornej formy do zapiekania, ułóż w środku nadziane listki cykorii i oprósz startym parmezanem. Piecz przez 20-25 minut w temperaturze 180-200 stopni. Podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczne łódeczki z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczne łódeczki z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczne łódeczki z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczne łódeczki z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczne łódeczki z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczne łódeczki z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczne łódeczki z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczne łódeczki z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej