
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
400 gramów
1 szczypta
0.6 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
1 sztuka
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cykorię umyj, podziel na liście po czym obgotuj we wrzątku i odcedź.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj drobno i podsmaż. Pieczarki pokrój w plastry, dodaj do cebuli, podlej odrobina wody i duś przez kilka minut. Dopraw.
Krok 3
Przygotowanym farszem nadziej łódeczki.
Krok 4
Sos pomidorowy przelej na dno żaroodpornej formy do zapiekania, ułóż w środku nadziane listki cykorii i oprósz startym parmezanem. Piecz przez 20-25 minut w temperaturze 180-200 stopni. Podawaj na gorąco.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej