Apetyczne łódeczki z parmezanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczne łódeczki z parmezanem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

400 gramów

1 szczypta

0.6 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

1 sztuka

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cykorię umyj, podziel na liście po czym obgotuj we wrzątku i odcedź.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj drobno i podsmaż. Pieczarki pokrój w plastry, dodaj do cebuli, podlej odrobina wody i duś przez kilka minut. Dopraw.

Krok 3

Przygotowanym farszem nadziej łódeczki.

Krok 4

Sos pomidorowy przelej na dno żaroodpornej formy do zapiekania, ułóż w środku nadziane listki cykorii i oprósz startym parmezanem. Piecz przez 20-25 minut w temperaturze 180-200 stopni. Podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczne łódeczki z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczne łódeczki z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczne łódeczki z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczne łódeczki z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczne łódeczki z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczne łódeczki z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczne łódeczki z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczne łódeczki z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej