Szczupak z jajkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szczupak z jajkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szczupaka oczyść, natrzyj solą i pieprzem. Ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem, obłóż plasterkami masła.

Krok 2

Piecz przez 45 minut w temperaturze 180 stopni. Przełóż na półmisek.

Krok 3

Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę. Natkę posiekaj.

Krok 4

Szczupaka posyp jajkami oraz natkę. Polej masłem pozostałym z pieczenia. Podawaj z frytkami lub ziemniakami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szczupak z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szczupak z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szczupak z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szczupak z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szczupak z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szczupak z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szczupak z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szczupak z jajkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej