Szczupak z jajkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szczupak z jajkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szczupaka oczyść, natrzyj solą i pieprzem. Ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem, obłóż plasterkami masła.

Krok 2

Piecz przez 45 minut w temperaturze 180 stopni. Przełóż na półmisek.

Krok 3

Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę. Natkę posiekaj.

Krok 4

Szczupaka posyp jajkami oraz natkę. Polej masłem pozostałym z pieczenia. Podawaj z frytkami lub ziemniakami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szczupak z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szczupak z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szczupak z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szczupak z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szczupak z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szczupak z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szczupak z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szczupak z jajkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bigos
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej