Szczupak z jajkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szczupak z jajkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szczupaka oczyść, natrzyj solą i pieprzem. Ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem, obłóż plasterkami masła.

Krok 2

Piecz przez 45 minut w temperaturze 180 stopni. Przełóż na półmisek.

Krok 3

Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę. Natkę posiekaj.

Krok 4

Szczupaka posyp jajkami oraz natkę. Polej masłem pozostałym z pieczenia. Podawaj z frytkami lub ziemniakami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szczupak z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szczupak z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szczupak z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szczupak z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szczupak z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szczupak z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szczupak z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szczupak z jajkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Jajka benedyktyńskie
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej