Szczupak z jajkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szczupak z jajkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szczupaka oczyść, natrzyj solą i pieprzem. Ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem, obłóż plasterkami masła.

Krok 2

Piecz przez 45 minut w temperaturze 180 stopni. Przełóż na półmisek.

Krok 3

Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę. Natkę posiekaj.

Krok 4

Szczupaka posyp jajkami oraz natkę. Polej masłem pozostałym z pieczenia. Podawaj z frytkami lub ziemniakami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szczupak z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szczupak z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szczupak z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szczupak z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szczupak z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szczupak z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szczupak z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szczupak z jajkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej