
Składniki
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z mintaja rozmroź, opłucz i pokrój w paski o grubości 2 cm.
Krok 2
W rondelku podgrzej oliwę, wsyp woreczek ryżu i zalej 1 szklanką gorącej przegotowanej wody.
Krok 3
Dodaj kostkę Rosół z kury Knorr i mieszając doprowadź do całkowitego jej rozpuszczenia. Przykryj pokrywką i gotuj ryż do czasu, gdy wchłonie całą wodę.
Krok 4
Paluszki rybne panieruj w mące, jajku i bułce tartej, a następnie smaż na oliwie na złoty kolor. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej