Mintaj z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mintaj z ryżem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z mintaja rozmroź, opłucz i pokrój w paski o grubości 2 cm.

Krok 2

W rondelku podgrzej oliwę, wsyp woreczek ryżu i zalej 1 szklanką gorącej przegotowanej wody.

Krok 3

Dodaj kostkę Rosół z kury Knorr i mieszając doprowadź do całkowitego jej rozpuszczenia. Przykryj pokrywką i gotuj ryż do czasu, gdy wchłonie całą wodę.

Krok 4

Paluszki rybne panieruj w mące, jajku i bułce tartej, a następnie smaż na oliwie na złoty kolor. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mintaj z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mintaj z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mintaj z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mintaj z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mintaj z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mintaj z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mintaj z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mintaj z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Serowe kopytka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej