Mintaj z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mintaj z ryżem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z mintaja rozmroź, opłucz i pokrój w paski o grubości 2 cm.

Krok 2

W rondelku podgrzej oliwę, wsyp woreczek ryżu i zalej 1 szklanką gorącej przegotowanej wody.

Krok 3

Dodaj kostkę Rosół z kury Knorr i mieszając doprowadź do całkowitego jej rozpuszczenia. Przykryj pokrywką i gotuj ryż do czasu, gdy wchłonie całą wodę.

Krok 4

Paluszki rybne panieruj w mące, jajku i bułce tartej, a następnie smaż na oliwie na złoty kolor. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mintaj z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mintaj z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mintaj z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mintaj z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mintaj z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mintaj z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mintaj z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mintaj z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej