
Składniki
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z mintaja rozmroź, opłucz i pokrój w paski o grubości 2 cm.
Krok 2
W rondelku podgrzej oliwę, wsyp woreczek ryżu i zalej 1 szklanką gorącej przegotowanej wody.
Krok 3
Dodaj kostkę Rosół z kury Knorr i mieszając doprowadź do całkowitego jej rozpuszczenia. Przykryj pokrywką i gotuj ryż do czasu, gdy wchłonie całą wodę.
Krok 4
Paluszki rybne panieruj w mące, jajku i bułce tartej, a następnie smaż na oliwie na złoty kolor. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej