PRZEPISY.PL

Mintaj z ryżem

Autor: pasibrzuch
  • 45
  • 2
  • Średnie
  • 0
4
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • przyprawy1 szczypta
  • filety z mintaja2 szt
  • ryż w woreczku1 szt
    • Krok 1

      Filety z mintaja rozmroź, opłucz i pokrój w paski o grubości 2 cm.
    • Krok 2

      W rondelku podgrzej oliwę, wsyp woreczek ryżu i zalej 1 szklanką gorącej przegotowanej wody.
    • Krok 3

      Dodaj kostkę Rosół z kury Knorr i mieszając doprowadź do całkowitego jej rozpuszczenia. Przykryj pokrywką i gotuj ryż do czasu, gdy wchłonie całą wodę.
    • Krok 4

      Paluszki rybne panieruj w mące, jajku i bułce tartej, a następnie smaż na oliwie na złoty kolor. Podawaj z ryżem.

    Więcej przepisów z tym produktem

    Rosół z kury KnorrZobacz wszystkie

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    125
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    6
    Łatwe
    48
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    5
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    10
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    2
    Łatwe