Mintaj z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Mintaj z ryżem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z mintaja rozmroź, opłucz i pokrój w paski o grubości 2 cm.

Krok 2

W rondelku podgrzej oliwę, wsyp woreczek ryżu i zalej 1 szklanką gorącej przegotowanej wody.

Krok 3

Dodaj kostkę Rosół z kury Knorr i mieszając doprowadź do całkowitego jej rozpuszczenia. Przykryj pokrywką i gotuj ryż do czasu, gdy wchłonie całą wodę.

Krok 4

Paluszki rybne panieruj w mące, jajku i bułce tartej, a następnie smaż na oliwie na złoty kolor. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mintaj z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mintaj z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mintaj z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mintaj z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mintaj z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mintaj z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mintaj z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej