
Składniki
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z mintaja rozmroź, opłucz i pokrój w paski o grubości 2 cm.
Krok 2
W rondelku podgrzej oliwę, wsyp woreczek ryżu i zalej 1 szklanką gorącej przegotowanej wody.
Krok 3
Dodaj kostkę Rosół z kury Knorr i mieszając doprowadź do całkowitego jej rozpuszczenia. Przykryj pokrywką i gotuj ryż do czasu, gdy wchłonie całą wodę.
Krok 4
Paluszki rybne panieruj w mące, jajku i bułce tartej, a następnie smaż na oliwie na złoty kolor. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej