Leszcz smażony panierowany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leszcz smażony panierowany

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

80 gramów

1 szczypta

2 sztuki

40 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i wypatrosz rybę, a następnie umyj i podziel na porcje.

Krok 2

Posyp przyprawami i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 3

Leszcza oprósz mąką, panieruj w rozmąconych jajkach i bułce tartej.

Krok 4

Mocno rozgrzej olej i usmaż rybę z obu stron na złoto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leszcz smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leszcz smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leszcz smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leszcz smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leszcz smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leszcz smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leszcz smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leszcz smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej