Leszcz smażony panierowany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leszcz smażony panierowany

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

80 gramów

1 szczypta

2 sztuki

40 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i wypatrosz rybę, a następnie umyj i podziel na porcje.

Krok 2

Posyp przyprawami i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 3

Leszcza oprósz mąką, panieruj w rozmąconych jajkach i bułce tartej.

Krok 4

Mocno rozgrzej olej i usmaż rybę z obu stron na złoto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leszcz smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leszcz smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leszcz smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leszcz smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leszcz smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leszcz smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leszcz smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leszcz smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej