
Składniki
3 łyżki
1 szczypta
80 gramów
1 szczypta
2 sztuki
40 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść i wypatrosz rybę, a następnie umyj i podziel na porcje.
Krok 2
Posyp przyprawami i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.
Krok 3
Leszcza oprósz mąką, panieruj w rozmąconych jajkach i bułce tartej.
Krok 4
Mocno rozgrzej olej i usmaż rybę z obu stron na złoto.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej