Leszcz smażony panierowany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leszcz smażony panierowany

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

80 gramów

1 szczypta

2 sztuki

40 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i wypatrosz rybę, a następnie umyj i podziel na porcje.

Krok 2

Posyp przyprawami i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 3

Leszcza oprósz mąką, panieruj w rozmąconych jajkach i bułce tartej.

Krok 4

Mocno rozgrzej olej i usmaż rybę z obu stron na złoto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leszcz smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leszcz smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leszcz smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leszcz smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leszcz smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leszcz smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leszcz smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leszcz smażony panierowany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej