
Składniki
3 łyżki
1 szczypta
80 gramów
1 szczypta
2 sztuki
40 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść i wypatrosz rybę, a następnie umyj i podziel na porcje.
Krok 2
Posyp przyprawami i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.
Krok 3
Leszcza oprósz mąką, panieruj w rozmąconych jajkach i bułce tartej.
Krok 4
Mocno rozgrzej olej i usmaż rybę z obu stron na złoto.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej