
Składniki
null
null
1 łyżka
null szczypt
1 łyżka
1 łyżeczka
50
3 łyżki
null
250 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka umyj, natrzyj solą i roztartą bazylią, oprósz pieprzem i polej stopionym masłem.
Krok 2
Ułóż w brytfance i włóż do gorącego piekarnika. Nagrzanego do temperatury 190 stopni.
Krok 3
Porzeczki sparz i przetrzyj przez sito.
Krok 4
Dodaj wino, rosół Knorr, cukier i cynamon. Zagotuj, po czym wlej łyżkę zimnej wody zmieszaną z mąką ziemniaczaną.
Krok 5
Upieczone udka przełóż na półmisek. Sos, który wytworzył się przy pieczeniu połącz z sosem porzeczkowym i polej nim kurczaka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































