
Składniki
400 gramów
4
1 opakowanie
150 gramów
1
80 gramów
1
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Każdy kawałek kiełbasy ponacinaj. W nacięcia powtykaj plasterki oscypka.
Krok 2
Tak przygotowane kiełbaski smaż na grillu do momentu rozpuszczenia sera.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z jogurtem naturalnym i posiekanym chilli.
Krok 4
Gotowe kiełbaski podawaj z sałatą polaną zbójnickim sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej