Kiełbasa po zbójnicku z oscypkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiełbasa po zbójnicku z oscypkiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

4

1 opakowanie

150 gramów

1

80 gramów

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdy kawałek kiełbasy ponacinaj. W nacięcia powtykaj plasterki oscypka.

Krok 2

Tak przygotowane kiełbaski smaż na grillu do momentu rozpuszczenia sera.

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z jogurtem naturalnym i posiekanym chilli.

Krok 4

Gotowe kiełbaski podawaj z sałatą polaną zbójnickim sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbasa po zbójnicku z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbasa po zbójnicku z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbasa po zbójnicku z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbasa po zbójnicku z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbasa po zbójnicku z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbasa po zbójnicku z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbasa po zbójnicku z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiełbasa po zbójnicku z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szyszki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej