Kiełbasa po zbójnicku z oscypkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiełbasa po zbójnicku z oscypkiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

4

1 opakowanie

150 gramów

1

80 gramów

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdy kawałek kiełbasy ponacinaj. W nacięcia powtykaj plasterki oscypka.

Krok 2

Tak przygotowane kiełbaski smaż na grillu do momentu rozpuszczenia sera.

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z jogurtem naturalnym i posiekanym chilli.

Krok 4

Gotowe kiełbaski podawaj z sałatą polaną zbójnickim sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbasa po zbójnicku z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbasa po zbójnicku z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbasa po zbójnicku z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbasa po zbójnicku z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbasa po zbójnicku z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbasa po zbójnicku z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbasa po zbójnicku z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiełbasa po zbójnicku z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej