
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżeczka
100 gramów
1 szklanka
1 sztuka
1 szczypta
1 opakowanie
4 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia oprószyć Czosnkiem w Mini Kostkach Knorr, ziołami prowansalskimi i pieprzem. Zawinąć w folię aluminiową i piec w 180 stopniach Celsjusza przez 20 minut. Podzielić na kawałki.
Krok 2
Sałatę opłucz i porwij na mniejsze kawałki. Rzodkiewki umyj i pokrój w plasterki. Cebulę obierz i pokrój w plasterki. Warzywa wymieszaj z łososiemi listkami bazylii. Posyp uprażonymi ziarenkami słonecznika.
Krok 3
Przygotuj sos: wymieszaj jogurt z posiekanym ząbkiem czosnku i sosem sałatkowym Knorr. Sosem polej sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej