Sałatka z pieczonym łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pieczonym łososiem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżeczka

100 gramów

1 szklanka

1 sztuka

1 szczypta

1 opakowanie

4 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia oprószyć Czosnkiem w Mini Kostkach Knorr, ziołami prowansalskimi i pieprzem. Zawinąć w folię aluminiową i piec w 180 stopniach Celsjusza przez 20 minut. Podzielić na kawałki.

Krok 2

Sałatę opłucz i porwij na mniejsze kawałki. Rzodkiewki umyj i pokrój w plasterki. Cebulę obierz i pokrój w plasterki. Warzywa wymieszaj z łososiemi listkami bazylii. Posyp uprażonymi ziarenkami słonecznika.

Krok 3

Przygotuj sos: wymieszaj jogurt z posiekanym ząbkiem czosnku i sosem sałatkowym Knorr. Sosem polej sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pieczonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pieczonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pieczonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pieczonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pieczonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pieczonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pieczonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pieczonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka amerykańska
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej