Sałatka z pieczonym łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pieczonym łososiem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

100 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia oprószyć Czosnkiem w Mini Kostkach Knorr, ziołami prowansalskimi i pieprzem. Zawinąć w folię aluminiową i piec w 180 stopniach Celsjusza przez 20 minut. Podzielić na kawałki.

Krok 2

Sałatę opłucz i porwij na mniejsze kawałki. Rzodkiewki umyj i pokrój w plasterki. Cebulę obierz i pokrój w plasterki. Warzywa wymieszaj z łososiemi listkami bazylii. Posyp uprażonymi ziarenkami słonecznika.

Krok 3

Przygotuj sos: wymieszaj jogurt z posiekanym ząbkiem czosnku i sosem sałatkowym Knorr. Sosem polej sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pieczonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pieczonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pieczonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pieczonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pieczonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pieczonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pieczonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pieczonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej