Szparagi z czosnkiem i kaparami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szparagi z czosnkiem i kaparami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

6 łyżek

1 sztuka

35 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi obierz, włóż do wrzątku i ugotuj. Odcedź.

Krok 2

Na patelni rozgrzej oliwę i obtocz w niej szparagi. Posyp czosnkiem i kaparami. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Szparagi ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Krok 4

Wyłóż na półmisek i polej sokiem z pomarańczy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szparagi z czosnkiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szparagi z czosnkiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szparagi z czosnkiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szparagi z czosnkiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szparagi z czosnkiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szparagi z czosnkiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szparagi z czosnkiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szparagi z czosnkiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej