Szparagi z czosnkiem i kaparami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szparagi z czosnkiem i kaparami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

6 łyżek

1 sztuka

35 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi obierz, włóż do wrzątku i ugotuj. Odcedź.

Krok 2

Na patelni rozgrzej oliwę i obtocz w niej szparagi. Posyp czosnkiem i kaparami. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Szparagi ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Krok 4

Wyłóż na półmisek i polej sokiem z pomarańczy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szparagi z czosnkiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szparagi z czosnkiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szparagi z czosnkiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szparagi z czosnkiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szparagi z czosnkiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szparagi z czosnkiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szparagi z czosnkiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szparagi z czosnkiem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej