SŁODKA BOMBKA :) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

SŁODKA BOMBKA :)

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

3 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 szklanka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubijamy śnieżkę i odstawiamy do lodówki. W tym czasie gotujemy wodę i robimy galaretkę. To jest najdłuższe oczekiwanie w trakcie robienia deseru.

Krok 2

Następnie przygotowujemy naczynia, w których mamy zamiar podać deserek. W wydaniu mojej mamusi są szklaneczki bombki :) naprawdę dość duże :) Na dno wsypujemy bakalie i orzechy włoskie, następnie nakładamy śnieżkę i przykrywamy musem. Możemy na tym etapie również podać lody zamiast śnieżki, ale pamiętajmy, aby deser był od razu podany do spożycia, żeby z lodów nie zrobiła się woda.

Krok 3

Na mus truskawkowy ponownie dajemy śnieżkę a na nią pokrojone owoce i galaretkę. Na górę posypujemy odrobiną startej czekolady. Gotowe, pyszne i bombowe :)

It's My Little Yummy

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SŁODKA BOMBKA :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SŁODKA BOMBKA :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SŁODKA BOMBKA :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SŁODKA BOMBKA :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SŁODKA BOMBKA :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SŁODKA BOMBKA :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SŁODKA BOMBKA :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • SŁODKA BOMBKA :) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej