SŁODKA BOMBKA :) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

SŁODKA BOMBKA :)

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

3 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 szklanka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubijamy śnieżkę i odstawiamy do lodówki. W tym czasie gotujemy wodę i robimy galaretkę. To jest najdłuższe oczekiwanie w trakcie robienia deseru.

Krok 2

Następnie przygotowujemy naczynia, w których mamy zamiar podać deserek. W wydaniu mojej mamusi są szklaneczki bombki :) naprawdę dość duże :) Na dno wsypujemy bakalie i orzechy włoskie, następnie nakładamy śnieżkę i przykrywamy musem. Możemy na tym etapie również podać lody zamiast śnieżki, ale pamiętajmy, aby deser był od razu podany do spożycia, żeby z lodów nie zrobiła się woda.

Krok 3

Na mus truskawkowy ponownie dajemy śnieżkę a na nią pokrojone owoce i galaretkę. Na górę posypujemy odrobiną startej czekolady. Gotowe, pyszne i bombowe :)

It's My Little Yummy

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SŁODKA BOMBKA :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SŁODKA BOMBKA :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SŁODKA BOMBKA :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SŁODKA BOMBKA :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SŁODKA BOMBKA :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SŁODKA BOMBKA :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SŁODKA BOMBKA :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • SŁODKA BOMBKA :) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej