Deser truskawkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deser truskawkowy

Autor: TanioSzybkoSmacznie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Wlać wywar do pucharków (jeśli nie masz mogą być szklanki).

Krok 3

Pokroić truskawki w ćwiartki następnie wsypać do pucharka lub szklanki (możesz wsypać ich ile chcesz)

Krok 4

Odstaw do lodówki do tego momentu aż się zsiądzie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Deser truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Puszyste placki z jabłkami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej