Deser truskawkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deser truskawkowy

Autor: TanioSzybkoSmacznie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Wlać wywar do pucharków (jeśli nie masz mogą być szklanki).

Krok 3

Pokroić truskawki w ćwiartki następnie wsypać do pucharka lub szklanki (możesz wsypać ich ile chcesz)

Krok 4

Odstaw do lodówki do tego momentu aż się zsiądzie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Deser truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej