Jabłkowe myszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłkowe myszki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

400 gramów

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść jabłka z pestek i gniazd nasienny, a następnie pokrój na cienkie krążki.

Krok 2

Ułóż z nich myszki wraz z uszkami, po czym udekoruj kremem bananowym.

Krok 3

Z migdałów lub orzeszków zrób oczy, z rodzynków nosek, a pyszczek według własnego pomysłu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłkowe myszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłkowe myszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłkowe myszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłkowe myszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłkowe myszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłkowe myszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłkowe myszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłkowe myszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ciasto marchewkowe
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej