
Składniki
0.5 szklanki
400 gramów
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść jabłka z pestek i gniazd nasienny, a następnie pokrój na cienkie krążki.
Krok 2
Ułóż z nich myszki wraz z uszkami, po czym udekoruj kremem bananowym.
Krok 3
Z migdałów lub orzeszków zrób oczy, z rodzynków nosek, a pyszczek według własnego pomysłu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej