Jabłkowe myszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłkowe myszki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

400 gramów

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść jabłka z pestek i gniazd nasienny, a następnie pokrój na cienkie krążki.

Krok 2

Ułóż z nich myszki wraz z uszkami, po czym udekoruj kremem bananowym.

Krok 3

Z migdałów lub orzeszków zrób oczy, z rodzynków nosek, a pyszczek według własnego pomysłu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłkowe myszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłkowe myszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłkowe myszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłkowe myszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłkowe myszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłkowe myszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłkowe myszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłkowe myszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej