
Składniki
0.5 szklanki
400 gramów
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść jabłka z pestek i gniazd nasienny, a następnie pokrój na cienkie krążki.
Krok 2
Ułóż z nich myszki wraz z uszkami, po czym udekoruj kremem bananowym.
Krok 3
Z migdałów lub orzeszków zrób oczy, z rodzynków nosek, a pyszczek według własnego pomysłu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej