Mus adwokatowy z bezami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mus adwokatowy z bezami

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

MUS ADWOKATOWY Z BEZAMI jest zaskakujący. Z jednej strony słodziutki i delikatny adwokat, z drugiej - gorzkawa wódka o smaku ziół, skórek cytrusów i palonego karmelu. To idealny deser dla pani i pana.

Krok 2

Ubij śmietanę, przykryj ją i wstaw do lodówki. Formę wyłóż przezroczystą folią spożywczą, tak aby dość sporo folii wystawało poza brzegi. Utrzyj żółtka z połową cukru pudru, połącz z wódką, adwokatem, migdałami i bezami oraz bitą śmietaną. Oddzielnie ubij pianę z białek. Powoli dodawaj pianę do masy żółtkowej, cały czas delikatnie mieszając, tak aby masa cały czas była puszysta. Kremem napełnij przygotowaną formę, przykryj wystającą folią. Uderz dnem formy o blat stołu, aby z masy wydostały się pęcherzyki powietrza. Wstaw na 4 godziny do zamrażalnika. Wycinaj porcje musu łyżką do lodów, układaj je na talerzykach. Możesz podawać z owocami lub skropić adwokatem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus adwokatowy z bezami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus adwokatowy z bezami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus adwokatowy z bezami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus adwokatowy z bezami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus adwokatowy z bezami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus adwokatowy z bezami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus adwokatowy z bezami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mus adwokatowy z bezami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Jajecznica z pomidorami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej