Składniki
4 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
MUS ADWOKATOWY Z BEZAMI jest zaskakujący. Z jednej strony słodziutki i delikatny adwokat, z drugiej - gorzkawa wódka o smaku ziół, skórek cytrusów i palonego karmelu. To idealny deser dla pani i pana.
Krok 2
Ubij śmietanę, przykryj ją i wstaw do lodówki. Formę wyłóż przezroczystą folią spożywczą, tak aby dość sporo folii wystawało poza brzegi. Utrzyj żółtka z połową cukru pudru, połącz z wódką, adwokatem, migdałami i bezami oraz bitą śmietaną. Oddzielnie ubij pianę z białek. Powoli dodawaj pianę do masy żółtkowej, cały czas delikatnie mieszając, tak aby masa cały czas była puszysta. Kremem napełnij przygotowaną formę, przykryj wystającą folią. Uderz dnem formy o blat stołu, aby z masy wydostały się pęcherzyki powietrza. Wstaw na 4 godziny do zamrażalnika. Wycinaj porcje musu łyżką do lodów, układaj je na talerzykach. Możesz podawać z owocami lub skropić adwokatem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcej