Mus adwokatowy z bezami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mus adwokatowy z bezami

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

MUS ADWOKATOWY Z BEZAMI jest zaskakujący. Z jednej strony słodziutki i delikatny adwokat, z drugiej - gorzkawa wódka o smaku ziół, skórek cytrusów i palonego karmelu. To idealny deser dla pani i pana.

Krok 2

Ubij śmietanę, przykryj ją i wstaw do lodówki. Formę wyłóż przezroczystą folią spożywczą, tak aby dość sporo folii wystawało poza brzegi. Utrzyj żółtka z połową cukru pudru, połącz z wódką, adwokatem, migdałami i bezami oraz bitą śmietaną. Oddzielnie ubij pianę z białek. Powoli dodawaj pianę do masy żółtkowej, cały czas delikatnie mieszając, tak aby masa cały czas była puszysta. Kremem napełnij przygotowaną formę, przykryj wystającą folią. Uderz dnem formy o blat stołu, aby z masy wydostały się pęcherzyki powietrza. Wstaw na 4 godziny do zamrażalnika. Wycinaj porcje musu łyżką do lodów, układaj je na talerzykach. Możesz podawać z owocami lub skropić adwokatem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus adwokatowy z bezami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus adwokatowy z bezami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus adwokatowy z bezami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus adwokatowy z bezami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus adwokatowy z bezami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus adwokatowy z bezami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus adwokatowy z bezami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mus adwokatowy z bezami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej