
Składniki
4 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
MUS ADWOKATOWY Z BEZAMI jest zaskakujący. Z jednej strony słodziutki i delikatny adwokat, z drugiej - gorzkawa wódka o smaku ziół, skórek cytrusów i palonego karmelu. To idealny deser dla pani i pana.
Krok 2
Ubij śmietanę, przykryj ją i wstaw do lodówki. Formę wyłóż przezroczystą folią spożywczą, tak aby dość sporo folii wystawało poza brzegi. Utrzyj żółtka z połową cukru pudru, połącz z wódką, adwokatem, migdałami i bezami oraz bitą śmietaną. Oddzielnie ubij pianę z białek. Powoli dodawaj pianę do masy żółtkowej, cały czas delikatnie mieszając, tak aby masa cały czas była puszysta. Kremem napełnij przygotowaną formę, przykryj wystającą folią. Uderz dnem formy o blat stołu, aby z masy wydostały się pęcherzyki powietrza. Wstaw na 4 godziny do zamrażalnika. Wycinaj porcje musu łyżką do lodów, układaj je na talerzykach. Możesz podawać z owocami lub skropić adwokatem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej