Rafaello z migdałami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rafaello z migdałami

Autor: Szczygiełek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

200 gramów

100 gramów

1 szklanka

200 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj garnek, do połowy wlej wody, na to postaw nie co większą miskę szklaną i włóż połamaną czekoladę. Postaw na włączony gaz.

Krok 2

Kiedy czekolada się roztapia, zblenduj biszkopty z masłem oraz migdałami.

Krok 3

Wiórki kokosowe wysyp na talerz, z ciasta rób kulki zamaczaj je w białej czekoladzie i zamaczaj we wiórkach.

Krok 4

Pozostaw w lodówce na ok. 2 godz. Podawaj schłodzone.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rafaello  z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rafaello  z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rafaello  z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rafaello  z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rafaello  z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rafaello  z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rafaello  z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rafaello  z migdałami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Czekoladowa fantazja
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej