Rafaello z migdałami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rafaello z migdałami

Autor: Szczygiełek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

200 gramów

100 gramów

1 szklanka

200 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj garnek, do połowy wlej wody, na to postaw nie co większą miskę szklaną i włóż połamaną czekoladę. Postaw na włączony gaz.

Krok 2

Kiedy czekolada się roztapia, zblenduj biszkopty z masłem oraz migdałami.

Krok 3

Wiórki kokosowe wysyp na talerz, z ciasta rób kulki zamaczaj je w białej czekoladzie i zamaczaj we wiórkach.

Krok 4

Pozostaw w lodówce na ok. 2 godz. Podawaj schłodzone.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rafaello  z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rafaello  z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rafaello  z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rafaello  z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rafaello  z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rafaello  z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rafaello  z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rafaello  z migdałami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej