
Składniki
200 gramów
100 gramów
1 szklanka
200 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj garnek, do połowy wlej wody, na to postaw nie co większą miskę szklaną i włóż połamaną czekoladę. Postaw na włączony gaz.
Krok 2
Kiedy czekolada się roztapia, zblenduj biszkopty z masłem oraz migdałami.
Krok 3
Wiórki kokosowe wysyp na talerz, z ciasta rób kulki zamaczaj je w białej czekoladzie i zamaczaj we wiórkach.
Krok 4
Pozostaw w lodówce na ok. 2 godz. Podawaj schłodzone.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej