Plitzauf- maślane babeczki przepis – Zobacz na przepisy.pl

Plitzauf- maślane babeczki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

70 gramów

1 szklanka

4 sztuki

100 gramów

70 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj mleko z masłem, solą i cukrem.

Krok 2

Podczas gotowania dodawaj mąkę.

Krok 3

Mieszaj do momentu, kiedy ciasto będzie odchodziło od łyżki. Lekko przestudź.

Krok 4

Wbijaj jajka po jednym i dokładni wymieszaj.

Krok 5

Weź formę i napełnij ciastem. Piecz przez około 50 minut na jasnobrązowy kolor. Podawaj posypane cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Plitzauf- maślane babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Plitzauf- maślane babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Plitzauf- maślane babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Plitzauf- maślane babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Plitzauf- maślane babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Plitzauf- maślane babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Plitzauf- maślane babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej