Plitzauf- maślane babeczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Plitzauf- maślane babeczki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

70 gramów

1 szklanka

4 sztuki

100 gramów

70 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj mleko z masłem, solą i cukrem.

Krok 2

Podczas gotowania dodawaj mąkę.

Krok 3

Mieszaj do momentu, kiedy ciasto będzie odchodziło od łyżki. Lekko przestudź.

Krok 4

Wbijaj jajka po jednym i dokładni wymieszaj.

Krok 5

Weź formę i napełnij ciastem. Piecz przez około 50 minut na jasnobrązowy kolor. Podawaj posypane cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Plitzauf- maślane babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Plitzauf- maślane babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Plitzauf- maślane babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Plitzauf- maślane babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Plitzauf- maślane babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Plitzauf- maślane babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Plitzauf- maślane babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Plitzauf- maślane babeczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej