Plitzauf- maślane babeczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Plitzauf- maślane babeczki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

70 gramów

1 szklanka

4 sztuki

100 gramów

70 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj mleko z masłem, solą i cukrem.

Krok 2

Podczas gotowania dodawaj mąkę.

Krok 3

Mieszaj do momentu, kiedy ciasto będzie odchodziło od łyżki. Lekko przestudź.

Krok 4

Wbijaj jajka po jednym i dokładni wymieszaj.

Krok 5

Weź formę i napełnij ciastem. Piecz przez około 50 minut na jasnobrązowy kolor. Podawaj posypane cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Plitzauf- maślane babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Plitzauf- maślane babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Plitzauf- maślane babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Plitzauf- maślane babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Plitzauf- maślane babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Plitzauf- maślane babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Plitzauf- maślane babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Plitzauf- maślane babeczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej