
Składniki
null
70 gramów
1 szklanka
4 sztuki
100 gramów
70 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj mleko z masłem, solą i cukrem.
Krok 2
Podczas gotowania dodawaj mąkę.
Krok 3
Mieszaj do momentu, kiedy ciasto będzie odchodziło od łyżki. Lekko przestudź.
Krok 4
Wbijaj jajka po jednym i dokładni wymieszaj.
Krok 5
Weź formę i napełnij ciastem. Piecz przez około 50 minut na jasnobrązowy kolor. Podawaj posypane cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej