Plitzauf- maślane babeczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Plitzauf- maślane babeczki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

70 gramów

1 szklanka

4 sztuki

100 gramów

70 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj mleko z masłem, solą i cukrem.

Krok 2

Podczas gotowania dodawaj mąkę.

Krok 3

Mieszaj do momentu, kiedy ciasto będzie odchodziło od łyżki. Lekko przestudź.

Krok 4

Wbijaj jajka po jednym i dokładni wymieszaj.

Krok 5

Weź formę i napełnij ciastem. Piecz przez około 50 minut na jasnobrązowy kolor. Podawaj posypane cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Plitzauf- maślane babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Plitzauf- maślane babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Plitzauf- maślane babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Plitzauf- maślane babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Plitzauf- maślane babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Plitzauf- maślane babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Plitzauf- maślane babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Plitzauf- maślane babeczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Banoffee pie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej