
Składniki
15 dekagramów
16 dekagramów
2 sztuki
13 dekagramów
1 sztuka
1 łyżka
32 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na początek ubić na sztywno białko, gdy będzie już prawie gotowe dodać jeszcze cukier waniliowy i cukier oraz sok z cytryny i wiórki kokosowe. Wszystko delikatnie wymieszać. Następnie andruty ułożyć na blasze, masę kokosową przelać w szprycę i wycisnąć ją na andruty. Tak przygotowane andruty odłożyć na kilka godzin aby obeschły. Gdy już obeschną włożyć do nagrzanego piekarnika na 30 minut o temperaturze 150 stopni Celsjusza. Po 30 minutach wyjąć i czkać aż ostygną. Polewę czekoladową należy roztopić z gorącą wodą, a potem przelać do miski. Na koniec gotowe makaroniki obmoczyć całe lub w połowie w czekoladzie i odłożyć aby obeschły.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej