Makaroniki kokosowe w czekoladzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaroniki kokosowe w czekoladzie

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

15 dekagramów

16 dekagramów

2 sztuki

13 dekagramów

1 sztuka

1 łyżka

32 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek ubić na sztywno białko, gdy będzie już prawie gotowe dodać jeszcze cukier waniliowy i cukier oraz sok z cytryny i wiórki kokosowe. Wszystko delikatnie wymieszać. Następnie andruty ułożyć na blasze, masę kokosową przelać w szprycę i wycisnąć ją na andruty. Tak przygotowane andruty odłożyć na kilka godzin aby obeschły. Gdy już obeschną włożyć do nagrzanego piekarnika na 30 minut o temperaturze 150 stopni Celsjusza. Po 30 minutach wyjąć i czkać aż ostygną. Polewę czekoladową należy roztopić z gorącą wodą, a potem przelać do miski. Na koniec gotowe makaroniki obmoczyć całe lub w połowie w czekoladzie i odłożyć aby obeschły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaroniki kokosowe w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaroniki kokosowe w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaroniki kokosowe w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaroniki kokosowe w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaroniki kokosowe w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaroniki kokosowe w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaroniki kokosowe w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaroniki kokosowe w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej