
Składniki
15 dekagramów
16 dekagramów
2 sztuki
13 dekagramów
1 sztuka
1 łyżka
32 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na początek ubić na sztywno białko, gdy będzie już prawie gotowe dodać jeszcze cukier waniliowy i cukier oraz sok z cytryny i wiórki kokosowe. Wszystko delikatnie wymieszać. Następnie andruty ułożyć na blasze, masę kokosową przelać w szprycę i wycisnąć ją na andruty. Tak przygotowane andruty odłożyć na kilka godzin aby obeschły. Gdy już obeschną włożyć do nagrzanego piekarnika na 30 minut o temperaturze 150 stopni Celsjusza. Po 30 minutach wyjąć i czkać aż ostygną. Polewę czekoladową należy roztopić z gorącą wodą, a potem przelać do miski. Na koniec gotowe makaroniki obmoczyć całe lub w połowie w czekoladzie i odłożyć aby obeschły.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























