Makaroniki kokosowe w czekoladzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaroniki kokosowe w czekoladzie

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

15 dekagramów

16 dekagramów

2 sztuki

13 dekagramów

1 sztuka

1 łyżka

32 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek ubić na sztywno białko, gdy będzie już prawie gotowe dodać jeszcze cukier waniliowy i cukier oraz sok z cytryny i wiórki kokosowe. Wszystko delikatnie wymieszać. Następnie andruty ułożyć na blasze, masę kokosową przelać w szprycę i wycisnąć ją na andruty. Tak przygotowane andruty odłożyć na kilka godzin aby obeschły. Gdy już obeschną włożyć do nagrzanego piekarnika na 30 minut o temperaturze 150 stopni Celsjusza. Po 30 minutach wyjąć i czkać aż ostygną. Polewę czekoladową należy roztopić z gorącą wodą, a potem przelać do miski. Na koniec gotowe makaroniki obmoczyć całe lub w połowie w czekoladzie i odłożyć aby obeschły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaroniki kokosowe w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaroniki kokosowe w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaroniki kokosowe w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaroniki kokosowe w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaroniki kokosowe w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaroniki kokosowe w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaroniki kokosowe w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaroniki kokosowe w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej