tort naleśnikowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

tort naleśnikowy

Autor: Sandra Siemaszko

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 szklanka

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

na początek do małego garnka dodajemy - 1 szklankę mąki - 1 jajko - 1 szczyptę soli -1 łyżeczkę cukru - 1,5 szklanki wody teraz to wszystko zamieszaj tak aby nie było grudek na małą patelnie lejemy ciasto tak aby starczyło ciasta na 2 naleśniczki

Krok 2

do wysokiego garnka dodajemy bitą śmietanę w proszku ( polecam śnieżkę) i dodajemy utwardzacza ( śnieżka fix) mieszamy to robotem przez ok 3 minuty i bita śmietana gotowa

Krok 3

do miksera dodajemy -1/4 opakowania malin -małą szklankę wody i miksujemy później wlewamy to do szklanek mus gotowy ♥♥♥♥♥

Krok 4

jednego naleśnika smarujemy nutellą na nutelę kładziemy warstwę bitej śmietany przykrywamy to drugim naleśniczkiem i smarujemy bitą śmietaną bitą śmietanę polewamy musem i ozdabiamy GOTOWE ☺

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej