tort naleśnikowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

tort naleśnikowy

Autor: Sandra Siemaszko

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 szklanka

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

na początek do małego garnka dodajemy - 1 szklankę mąki - 1 jajko - 1 szczyptę soli -1 łyżeczkę cukru - 1,5 szklanki wody teraz to wszystko zamieszaj tak aby nie było grudek na małą patelnie lejemy ciasto tak aby starczyło ciasta na 2 naleśniczki

Krok 2

do wysokiego garnka dodajemy bitą śmietanę w proszku ( polecam śnieżkę) i dodajemy utwardzacza ( śnieżka fix) mieszamy to robotem przez ok 3 minuty i bita śmietana gotowa

Krok 3

do miksera dodajemy -1/4 opakowania malin -małą szklankę wody i miksujemy później wlewamy to do szklanek mus gotowy ♥♥♥♥♥

Krok 4

jednego naleśnika smarujemy nutellą na nutelę kładziemy warstwę bitej śmietany przykrywamy to drugim naleśniczkiem i smarujemy bitą śmietaną bitą śmietanę polewamy musem i ozdabiamy GOTOWE ☺

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej