tort naleśnikowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

tort naleśnikowy

Autor: Sandra Siemaszko

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 szklanka

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżeczka

1.5 szklanki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

na początek do małego garnka dodajemy - 1 szklankę mąki - 1 jajko - 1 szczyptę soli -1 łyżeczkę cukru - 1,5 szklanki wody teraz to wszystko zamieszaj tak aby nie było grudek na małą patelnie lejemy ciasto tak aby starczyło ciasta na 2 naleśniczki

Krok 2

do wysokiego garnka dodajemy bitą śmietanę w proszku ( polecam śnieżkę) i dodajemy utwardzacza ( śnieżka fix) mieszamy to robotem przez ok 3 minuty i bita śmietana gotowa

Krok 3

do miksera dodajemy -1/4 opakowania malin -małą szklankę wody i miksujemy później wlewamy to do szklanek mus gotowy ♥♥♥♥♥

Krok 4

jednego naleśnika smarujemy nutellą na nutelę kładziemy warstwę bitej śmietany przykrywamy to drugim naleśniczkiem i smarujemy bitą śmietaną bitą śmietanę polewamy musem i ozdabiamy GOTOWE ☺

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Torciki prezenciki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej