Koperty z brzoskwiniami

Autor: moody

ratingratingratingratingrating

1

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1. Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty 10x10 2. Na każdy kwadrat kładziemy 1 dużą łyżkę pokrojonych brzoskwiń 3. Zawijamy każdy róg do środka i łączymy 4. Smarujemy niewielką ilością rozbełtanego białka 5. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na ok. 12-15 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koperty z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koperty z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koperty z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koperty z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koperty z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koperty z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koperty z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej