Koperty z brzoskwiniami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koperty z brzoskwiniami

Autor: moody

ratingratingratingratingrating

1

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1. Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty 10x10 2. Na każdy kwadrat kładziemy 1 dużą łyżkę pokrojonych brzoskwiń 3. Zawijamy każdy róg do środka i łączymy 4. Smarujemy niewielką ilością rozbełtanego białka 5. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na ok. 12-15 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koperty z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koperty z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koperty z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koperty z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koperty z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koperty z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koperty z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koperty z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej