
Składniki
1 szklanka
60 gramów
1 szklanka
1 szklanka
3 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wlewamy do rondelka wodę i dodajemy następnie cukier, miód i kakao. Gotujemy na średnim ogniu doprowadzając do wrzenia ( cały czas mieszając).
Krok 2
Następnie masę zdejmujemy z ognia i dodajemy czekoladę pokrojoną na kawałki, ponownie mieszamy do rozpuszczenia.
Krok 3
Sos przed podaniem należy schłodzić, aby zgęstniał. Przechowujemy w lodówce maksymalnie do 10 dni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej