
Składniki
1 szklanka
60 gramów
1 szklanka
1 szklanka
3 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wlewamy do rondelka wodę i dodajemy następnie cukier, miód i kakao. Gotujemy na średnim ogniu doprowadzając do wrzenia ( cały czas mieszając).
Krok 2
Następnie masę zdejmujemy z ognia i dodajemy czekoladę pokrojoną na kawałki, ponownie mieszamy do rozpuszczenia.
Krok 3
Sos przed podaniem należy schłodzić, aby zgęstniał. Przechowujemy w lodówce maksymalnie do 10 dni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej