
Składniki
1 szklanka
60 gramów
1 szklanka
1 szklanka
3 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wlewamy do rondelka wodę i dodajemy następnie cukier, miód i kakao. Gotujemy na średnim ogniu doprowadzając do wrzenia ( cały czas mieszając).
Krok 2
Następnie masę zdejmujemy z ognia i dodajemy czekoladę pokrojoną na kawałki, ponownie mieszamy do rozpuszczenia.
Krok 3
Sos przed podaniem należy schłodzić, aby zgęstniał. Przechowujemy w lodówce maksymalnie do 10 dni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej