Mleczny przekładaniec przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mleczny przekładaniec

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

250 mililitrów

70 gramów

250 mililitrów

6 sztuk

40 gramów

null szczypt

140 gramów

2 łyżki

4 sztuki

2 łyżki

0.5 sztuki

300 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój chałkę na półcentymetrowe kromki.

Krok 2

Rozgrzewaj partiami masło na patelni i smaż na nim kromki chałki na złoty kolor.

Krok 3

Pokrój jabłka na półcentymetrowe plastry. 3 łyżki masła rozgrzej na patelni i smaż jabłka z cukrem, cynamonem i sokiem z cytryny przez maksymalnie 3 minuty z każdej strony.

Krok 4

Natłuść formę olejem po czym układaj na niej na przemian chałkę, jabłka i rodzynki wymieszane z rumem. Przykryj to warstwą chałki.

Krok 5

Każdą z warstw polej sosem mleczno- jajecznym. Wszystko piecz w piekarniku przez 70 minut w temperaturze 180 stopni na środkowym poziomie.

Krok 6

Po wyjęciu z pieca przestudź, pokrój na kawałki i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mleczny przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mleczny przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mleczny przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mleczny przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mleczny przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mleczny przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mleczny przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mleczny przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej