Mleczny przekładaniec przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mleczny przekładaniec

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

250 mililitrów

70 gramów

250 mililitrów

6 sztuk

40 gramów

null szczypt

140 gramów

2 łyżki

4 sztuki

2 łyżki

0.5 sztuki

300 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój chałkę na półcentymetrowe kromki.

Krok 2

Rozgrzewaj partiami masło na patelni i smaż na nim kromki chałki na złoty kolor.

Krok 3

Pokrój jabłka na półcentymetrowe plastry. 3 łyżki masła rozgrzej na patelni i smaż jabłka z cukrem, cynamonem i sokiem z cytryny przez maksymalnie 3 minuty z każdej strony.

Krok 4

Natłuść formę olejem po czym układaj na niej na przemian chałkę, jabłka i rodzynki wymieszane z rumem. Przykryj to warstwą chałki.

Krok 5

Każdą z warstw polej sosem mleczno- jajecznym. Wszystko piecz w piekarniku przez 70 minut w temperaturze 180 stopni na środkowym poziomie.

Krok 6

Po wyjęciu z pieca przestudź, pokrój na kawałki i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mleczny przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mleczny przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mleczny przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mleczny przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mleczny przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mleczny przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mleczny przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mleczny przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kulebiak z kapustą
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej