Jabłecznik Ani przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłecznik Ani

Autor: Aneczka90

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 opakowanie

2 sztuki

1 łyżka

2 szklanki

2 łyżki

12 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki zmieszać. Zagnieść i zamrozić. Rozprowadzić po blaszce.

Krok 2

Jabłka obrać wrzucić do garnka, podpiec i dodać szklankę cukru.

Krok 3

Ostygnie i wyłożyć na cisto. Pospać cynamonem.

Krok 4

Piec 30 min w 180 stopniach C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłecznik Ani  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłecznik Ani  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłecznik Ani  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłecznik Ani  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłecznik Ani  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłecznik Ani  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłecznik Ani  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłecznik Ani  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej