Jabłecznik Ani przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłecznik Ani

Autor: Aneczka90

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 opakowanie

2 sztuki

1 łyżka

2 szklanki

2 łyżki

12 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki zmieszać. Zagnieść i zamrozić. Rozprowadzić po blaszce.

Krok 2

Jabłka obrać wrzucić do garnka, podpiec i dodać szklankę cukru.

Krok 3

Ostygnie i wyłożyć na cisto. Pospać cynamonem.

Krok 4

Piec 30 min w 180 stopniach C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłecznik Ani  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłecznik Ani  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłecznik Ani  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłecznik Ani  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłecznik Ani  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłecznik Ani  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłecznik Ani  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłecznik Ani  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Włoska zupa z soczewicy
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej