
Składniki
1 szklanka
1 opakowanie
2 sztuki
1 łyżka
2 szklanki
2 łyżki
12 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki zmieszać. Zagnieść i zamrozić. Rozprowadzić po blaszce.
Krok 2
Jabłka obrać wrzucić do garnka, podpiec i dodać szklankę cukru.
Krok 3
Ostygnie i wyłożyć na cisto. Pospać cynamonem.
Krok 4
Piec 30 min w 180 stopniach C.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej