Jabłecznik Ani przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłecznik Ani

Autor: Aneczka90

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 opakowanie

2 sztuki

1 łyżka

2 szklanki

2 łyżki

12 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki zmieszać. Zagnieść i zamrozić. Rozprowadzić po blaszce.

Krok 2

Jabłka obrać wrzucić do garnka, podpiec i dodać szklankę cukru.

Krok 3

Ostygnie i wyłożyć na cisto. Pospać cynamonem.

Krok 4

Piec 30 min w 180 stopniach C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłecznik Ani  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłecznik Ani  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłecznik Ani  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłecznik Ani  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłecznik Ani  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłecznik Ani  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłecznik Ani  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłecznik Ani  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z kiełkami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej