
Składniki
1 szklanka
1 opakowanie
2 sztuki
1 łyżka
2 szklanki
2 łyżki
12 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki zmieszać. Zagnieść i zamrozić. Rozprowadzić po blaszce.
Krok 2
Jabłka obrać wrzucić do garnka, podpiec i dodać szklankę cukru.
Krok 3
Ostygnie i wyłożyć na cisto. Pospać cynamonem.
Krok 4
Piec 30 min w 180 stopniach C.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej