Jabłecznik Ani przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłecznik Ani

Autor: Aneczka90

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 opakowanie

2 sztuki

1 łyżka

2 szklanki

2 łyżki

12 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki zmieszać. Zagnieść i zamrozić. Rozprowadzić po blaszce.

Krok 2

Jabłka obrać wrzucić do garnka, podpiec i dodać szklankę cukru.

Krok 3

Ostygnie i wyłożyć na cisto. Pospać cynamonem.

Krok 4

Piec 30 min w 180 stopniach C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłecznik Ani  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłecznik Ani  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłecznik Ani  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłecznik Ani  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłecznik Ani  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłecznik Ani  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłecznik Ani  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłecznik Ani  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej