ciastka z dziurką

Autor: sandra

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

70 dekagramów

3 sztuki

100 gramów

125 gramów

2 opakowania

1 łyżeczka

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagnieść ciasto ze wszystkich składników (z wyjątkiem powideł), zawinąć w folię i na godzinę schować do lodówki.

Krok 2

Zimne ciasto rozwałkować na grubość ok 3mm. Wykrawamy ciasto, w połowie ciastek wykrawamy dziurkę.

Krok 3

Piec około 20 min w temperaturze 190 stopni. Najlepiej całe osobno i z dziurką osobno (te drugie szybciej się pieką).

Krok 4

Po wystygnięciu ciastka bez dziurki smarujemy powidłem, przykrywamy ciastkami z dziurką. Posypać cukrem pudrem. Najlepsze są na drugi dzień, gdy zmiękną od powideł.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ciastka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ciastka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ciastka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ciastka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ciastka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ciastka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ciastka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej